matesis
dedas

Kripto paralar neden düşüyor? Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar neden değer kaybediyor? Sebebi nedir?

Kripto para borsasında bugün yüzde 30'lara varan düşüşler yaşanıyor. Peki kripto paralar neden düşüyor? Bitcoin, ethereum gibi kripto paralar neden bu kadar değer kaybediyor?
  • 19.05.2021 17:38
Kripto paralar neden düşüyor? Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar neden değer kaybediyor? Sebebi nedir?

Kripto borsalarında işlem yapan yatırımcılar bugün (19 Mayıs 2021) bitcoin ve ethereum gibi başlıca para birimlerinde büyük bir düşüşle karşılaştı. Peki bu düşüşün sebebi nedir? Kripto paralar neden bu kadar değer kaybetti?

Kripto paraların düşüş nedeni

Bitcoin bugün yüzde 30'lara varan bir değer düşüşü kaydederken benzer şekilde Ethereum'da da büyük bir kayıp yaşandı. Bitcoin bugün 31 bin dolara kadar geriledi. Ethereum ise 2 bin dolar bandına düştü.

Elon Musk'ın spekülatif bir şekilde değer kazanması için sosyal medya hesabında 'tweet'ler attığı Dogecoin de bugün yüzde 30'luk bir değer kaybı yaşadı. Dogecoin şu an 0,34 cent bandında seyrediyor.

Büyük finans haber sitelerine baktığımızda çöküşün nedenini anlamak zor değil. Çinli regülatörler, dijital token kullanan finans kurumları üzerinde baskıyı artırmayı hedefliyor. Yatırımcılar ise bu haber sonrası duydukları korku sebebiyle panik satışları yapmaya başladı. Kripto paraların değer kaybetmesinin temel nedeni bu şekilde izah ediliyor. Özellikle en büyük panik satışlarının Ethereum da gerçekleştiği ifade ediliyor.

Keskin hamleler, Çin finans kurumlarının kripto para birimlerini ödeme olarak kabul etme veya ilgili hizmetler ve ürünler sunma konusunda uyarılması sonrası ortaya çıktı.

Yüklü miktardaki satışlar nedeniyle Binance ve Coinbase gibi kripto para borsalarının teknik problemlerle karşı karşıya kaldığı ifade edildi.

Dijital Renminbi Hamlesi

Çin'de hükümet tüm para birimi işlemlerinin kaydını eş zamanlı olarak sağlayacak bir dijital renminbi oluşturmaya çalışıyor. ABD'de ise regülatörler kripto para satın alınmasını kolaylaştırdı. ve kripto borsalarının halka açık piyasalarda listelenmesi izin vererek olumlu bir adım attı. Ancak Çin'den gelen haberler şimdilik kripto paralarda uzun süreli toparlanma yaşanmayacağının 

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz