tatlidede

Mardin Beyaz-Su'daki işletmelere Abartılı Fiyat Tepkisi

Mardin'in Midyat ve Nusaybin ilçeleri arasında bulunan Beyaz-su Mesire Alanı, doğal güzellikleri ve kaynak suyu ile seyrine doyumsuz manzara sunarken, burada zaman geçirmek üzere giden vatandaşlar, cep yakan sedir ve yemek fiyatlarına denetim getirilmesini talep ediyor...
  • 18.07.2019 12:10
Mardin Beyaz-Su'daki işletmelere Abartılı Fiyat Tepkisi

Mardin'de saklı bir cennet olarak tanımlanan Midyat-Nusaybin arasında bulunan Beyaz Su'da sık sık gündeme gelen fiyat istikrarsızlığı ve abartılı hesap polemikleri bir kez daha gündeme geldi.

Mardin Life Haber Merkezi'ne ulaşan vatandaşlar, Beyaz Su'da bulunan mülkiyet sahiplerin tarafından piknik alanlarına çevrilen sedir ve tahtlı alanlarda uygulanan fiyat tutarsızlığı ve abartılı hesap taleplerine tepkilerini dile getirdi.

Mustafa Demir adlı vatandaş, Bayramın 3. günü ailesiyle birlikte zaman geçirmek üzere gittikleri bir işletmede iki oturma sedirini iki saatlik kullanma karşılığı 200 Tl para alındığını, bir başka işletmede ise iki ayrı sedire bir başka ailenin 90 lira verdiğini kaydederek, bu istikrarsızlığın oluşturulacak bir denetim mekanizmasıyla belli bir standartta çekilmesi gerektiğini söyledi.

Gazetemize ulaşan ve ismini vermek istemeyen bir başka vatandaş ise; "Mardin Beyaz su'da tek kişilik aile toplam 4 kişi piknik yapmaya gelmişlerdi yanlarında getirdikleri etleri pişirmesi için restoran çalışanlarına veriyorlar. Az olur diye ortaya karışık yaptırıyorlar 400 tl hesap geliyor. 100 tl oturma parası toplam 500 tl isteniyor yazıktır, günahtır paylaşırsan sevinirim"

Öte yandan Beyaz Su'daki işletmelerle ilgili bir tepki de Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Özel'den geldi.

İşletmelerde fahiş fiyatlara dair yapılan ikayetlerin devam etmesi durumunda gerekli cezai uygulamaların başlayacağını kaydeden Başkan Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Beyazsu'da Fırsatçılık Yapan İşletmecilere Açık Çağrımdır. Eğer Fiyatlardan Şikayetler Gelmeye Başlarsa Gereken Ceza Neyse Onu Yazdırırım.. Dışardan Turist Size Gelsin Diye O Kadar Uğraşırken Siz Fırsatçılık Yapıyorsanız Bu Sizin Ve İlçemiz İçin Çok Ayıp Bişey “Buraya gelen Turistler Bizim Velinimetimiz. Onlara Yanlış Yapılmasına Asla İzin Vermeyiz.”

Dışardan Gelen Misafirlerin 10 Kişiden 5 Kişi Şikayette Bulunuyor. Dışardan İlçemize Değer Verip Gelen Halkımıza Fırsatçılık Yapmak Kimsenin Hadi Değil..Vicdanlı Ve Makul Şekilde Satış Yapmanız Lazım..Herkes Menü Ve Fiyat Listesini Sunsun Müşterilere.."

Yorumlar

Image
Mersinli Turist
22.08.2022 / 16:40

Midyat gezimiz sırasında gezilen yerler hakkında google dan araştırma yaparken Beyaz su isimli yer kesinlikle görülmesi yerler listesinde yer alıyordu ve bizde 3 aile olarak gitmeye karar verdik. Daha sonra nerede oturulur hangi restoran daha iyi diye araştırma yaparken yorumları okuyup vazgeçtik. Kısa bir aritmetik hesabına göre taht kiralama yemek yeme çay ayran kola vs 1500- 2000 ₺ o yüzden 2000 lirayı başka bir yerde daha iyi bir şekilde değerlendirme kararı aldık. Bizim gibi yerli turistler için çok pahalı.

Image
Hasan can
14.08.2022 / 09:37

Sadece oturduğunuz Tahta da yani sedir de 400-500 TL yer oturma parası alıyor acilen denetime tabi tutulmalı yazıktır

Image
Mardin'de gezen biri
05.05.2022 / 15:02

Yorumları okuyup vazgeçtik 2 araba gidip yemek yemek çok pahalı olacak bizim gibi yerli turiste ihtiyaçları yok gibi geldi bize

Image
ALİ METE
26.07.2021 / 16:34

Gitmeden yorumlara baktım anladığım kadarı ile işletmeler fırsatçılık yapıp kısa yoldan köşeyi dönmek istiyorlar oraya kadar gidip kendimi kazıklatmaya gerek yok VAZGEÇTİM.

Image
sermiyan midyat
19.07.2019 / 01:35

Beyaz su Midyat’ın,Midyat’ın kalacaktır

Image
ali
16.07.2019 / 09:26

bende gitmeyi düşünüyordum . en iyisi gitmemek gerçi belediye işletmesi lazım orayı neden şahıslara izin veriyorlarki . belediye orayı düzgün işletirse herkes gider böyle devam ederlerse bırak turistleri türk halkı bile gitmez

Image
Ahmet UĞUR
09.06.2019 / 14:16

Gitmeyin.Taş yiyip su içsinler.

Image
Mehmet K
08.06.2019 / 16:53

Çok doğru bir haber, fırsatçıların Nusaybin ‘ i ve Nusaybinli insanları yanlış tanıtmasına hakkı yok, buna yetkililerin en kısa zamanda el atması gerekir.

Yorum Yaz