matesis
dedas

Muğla'da 'Akıllı Tarım ve Akıllı Arıcılık' projesi hayata geçiriliyor

Muğla'da ekolojik turizm alanında öncelikli seçilen ve tarımsal potansiyeli yüksek kapalı köy okullarında sosyoekonomik olarak dezavantajlı köy halkına ve meslek liselerinde akıllı tarım ve akıllı arıcılık faaliyetleri konusunda eğitim verilecek.
  • 26.11.2021 20:01
Muğla'da 'Akıllı Tarım ve Akıllı Arıcılık' projesi hayata geçiriliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ve koordinasyonunda Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) yürüttüğü Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Muğla'daki köy okullarında "Akıllı Tarım Akıllı Arıcılık" projesinin tanıtımı yapıldı.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde yapılan tanıtım programına Muğla Valisi Orhan Tavlı, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, proje iştirakçisi kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Muğla genelinde ekolojik turizm alanında öncelikli seçilen ve tarımsal potansiyeli yüksek kapalı köy okullarında sosyoekonomik olarak dezavantajlı kişilere, köy halkına ve meslek liselerinde "Akıllı Tarım ve Akıllı Arıcılık" faaliyetleri sayesinde istihdam sağlamak, kurulacak atölyelerde yenilikçi öğrenci ve öğretmen eğitimleri vermeyi amaçlanan proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Proje kapsamında, ARGE Köy Okulları Modeline 6 kapalı köy okulu, ÜRGE Meslek Liseleri Modeline de 3 meslek lisesinin dahil edildiği belirtildi.

Fethiye, Seydikemer, Köyceğiz, Ula, Menteşe ve Milas'ın aralarında olduğu 6 ilçede yürürlüğe girecek olan projenin il genelinde yaygın etkiye sahip olduğu ve toplamda 18 ay süreceği ifade edildi.

Akıllı Tarım ve Akıllı Arıcılık projesinin, farmbot, sensör, makine, ekipman, akıllı sera, akıllı kovan üretim faaliyetleri, yazılım geliştirme faaliyetleri, tıbbi aromatik bitki üretimi, distilasyonu ve sonuçlarının analiz faaliyetleri, marka, patent, faydalı model, coğrafi işaret gibi başvuru faaliyetleri kapsayacağı kaydedildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen projenin 1 milyon 150 TL hibe desteği ile hayata geçirileceği belirtildi.

İLKHA

Yorum Yaz