matesis
dedas

112'ye Sadece Bir Ayda 788 Bin 970 Asılsız İhbar!

Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi.
  • 09.09.2021 14:55
112'ye Sadece Bir Ayda 788 Bin 970 Asılsız İhbar!

Valilik Dara Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Acil Çağrı Merkezi Müdürü Hülya Karaboğa, kurumun çalışmaları, personel durumu, teknik konular, çağrı istatistikleri, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında sunum yaptı.

112 Acil Çağrı hattını gereksiz yere meşgul eden ve asılsız ihbarda bulunanlara yönelik cezai yaptırımların uygulandığı belirtilen toplantıda, ağustosta merkeze gelen 915 bin 539 çağrıdan 788 bin 970'inin asılsız çağrı olduğu kaydedildi.

Asılsız çağrı yapılmaması konusunda duyarlılık beklediklerini dile getiren Demirtaş, "Yapılan her asılsız çağrı yardıma ihtiyacı olan bir vatandaşımıza ulaşılmaması demektir. Asılsız çağrılar hem yardıma ihtiyaç duyan vatandaşa ulaşmayı engelliyor hem de sağlık, itfaiye ve güvenlik güçlerimizin işini zorlaştırıyor. Her asılsız çağrının bir canı tehlikeye attığı unutulmamalıdır." ifadesini kullandı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdür Vekili Cihangir Sağıroğlu, İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, AFAD İl Müdürü Davut Esen, Orman İşletme Müdürü Siyamet Kaya ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Yenigün ile diğer ilgililerin katıldı.

Editör: Aydın

Yorumlar

Image
Abdullah
09.09.2021 / 15:26

İbni lahatır Allah mecnun ıntın? Zaten mardin kille fıye 800 000 şahs ayb yav. Mared fıyu ihtiyar fıyu hatiye.

Yorum Yaz