matesis
dedas

15 Temmuz Şehidi İlhan Varank kimdir? Nereli, kaç yaşındaydı? İlhan Varank nerede şehit oldu, nasıl şehit oldu?

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişimin engellemek için tüm ülke canı pahasına mücadele ederken bazı kahramanlarımızda canları ile mücadele etti. Canı pahasına mücadele eden 15 Temmuz şehitlerimizden İlhan Varank 'in hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki 15 Temmuz Şehidi İlhan Varank kimdir, kaç yaşındaydı? İlhank Varank nerede şehit oldu, nasıl şehit oldu? Şehit İlhan Varank aslen nereli, kaç yaşındaydı? Şehit İlhan Varank 'nın vasiyeti ne? İlhan Varank nasıl ve nerede şehit oldu? İşte İlhan Varank hakkında merak edilen detaylar haberimizde...
  • 15.07.2022 15:52
15 Temmuz Şehidi  İlhan Varank kimdir? Nereli, kaç yaşındaydı?  İlhan Varank nerede şehit oldu, nasıl şehit oldu?

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişimin engellemek için tüm ülke canı pahasına mücadele ederken bazı kahramanlarımızda canları ile mücadele etti.

Canı pahasına mücadele eden 15 Temmuz şehitlerimizden  İlhan Varank 'in hayatı ve kariyeri merak konusu oldu.

Peki 15 Temmuz Şehidi  İlhan Varank kimdir, kaç yaşındaydı?

İlhan Varank nerede şehit oldu, nasıl şehit oldu?

Şehit  İlhan Varank aslen nereli, kaç yaşındaydı?

Şehit  İlhan Varank 'nın vasiyeti ne? 

İlhan Varank nasıl ve nerede şehit oldu?

İşte  İlhan Varank hakkında merak edilen detaylar haberimizde...

Şehit  İlhan Varank kimdir?

Şehit İlhan Varank Kimdir? İlhan Varank’ın Hayatı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank, 15 Temmuz gecesi önce Vatan Caddesi’ne gitti.
Oradaki direnişin sonuç vermesi ve darbecilerin teslim olmasından sonra ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne koştu.
Belediye önünde halka ateş açan darbeciler tarafından vurularak şehit edildi.

1971 doğumlu olan Prof. Dr. İlhan Varank, hayatını eğitime adamıştı. Varank, çok küçük yaşlarda İsmailağa Kuran Kursunda hafızlık eğitimi aldı ancak tamamlamadı.

Necatibey Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Bursunu kazanarak ABD Ohio State Üniversitesinde bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yapan Varank, daha sonra aynı alanda doktorasını tamamladı.

Türkiye'ye döndükten sonra Afyon Kocatepe Üniversitesinde çalışmaya başlayan Prof. Dr. İlhan Varank, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı görevini yürütüyordu.

15 Temmuz darbe girişiminden haberdar olur olmaz hiç düşünmeden sokağa çıkan ve Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü önünde kalabalıkların arasına karışan Prof. Dr. İlhan Varank, darbecilerin planlarını bozmak için canını ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa dökülen halkın direnişi sonuç verdi ve Vatan Caddesi’ne gelen darbeci askerler teslim oldu.

Yalnız darbe henüz bitmemişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde çatışma olduğunu öğrenen İlhan Hoca, direnişini sürdürmek için hemen oraya koştu.

Şehadeti

15 Temmuz 2016'da darbe girişimi sırasında Vatan caddesine girmeye çalışan hain FETÖCÜ'lere karşı kendini siper etmiştir.

Bunun üzerine bir çok yerinden vurulan İlhan Varank hayatına son verdi.

Hatırası

Sultanbeyli Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Prof. Dr. İlhan Varank adına kütüphane açacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, darbe girişimi sırasında 45 yaşında hayatını kaybeden, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank adına açılacak kütüphane, 500 metrekare alana kurulacak.

Yapımı devam eden ve 120 kişinin aynı anda kitap okuyabileceği kütüphane, "Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi" adıyla kitapseverlerle buluşacak.

Anaokulu, öğrenciler ve yetişkin bölümlerinin yer alacağı kütüphanede, 5 bine yakını çocuk kitabı olmak üzere, yaklaşık 17 bin kitap bulunacak.

Çeşitli kültürel etkinliklerin de gerçekleşeceği kütüphanede, anaokulu öğrencileri için masal okuma saatleri düzenlenecek.

Üye sistemiyle çalışacak kütüphanede, okuyucular 1 ay süreyle kütüphaneden ödünç kitap alabilecek.

İlhan Varank Hakkında Genel Bilgileri

Şehit İlhan Varank Kimdir? İlhan Varank’ın Hayatı..
Adı Soyadı İlhan Varank
Ünvanı Akademisyen
Doğum Tarihi ve Yeri 1971  |  Trabzon
Şehadet Yılı ve Yeri 15 Temmuz 2016  |  İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Memleketi Trabzon

Yorum Yaz