matesis
dedas

18-20 yaş arasındaki gençlere yeni düzenleme

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağı bulunan 18-20 yaş arasındaki gençlerle ilgili istisnai durumları içeren yeni bir genelge yayınladı. Bakanlık ayrıca Koronavirüs salgını nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi
  • 05.04.2020 20:20
18-20 yaş arasındaki gençlere  yeni düzenleme

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il Valiliğine gönderilen yeni genelge, 18 ile 20 yaş arasındaki kamu çalışanları, özel sektörde çalıştığını belgeleyenler ve mevsimlik tarım işçilerinin sokağa çıkma yasağından muaf tutulacağını bildirdi.

03 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Coronavirüsün yayılmasının engellenmesine yönelik yeni alınan "şehir giriş/çıkış tedbirleri ve yaş sınırlaması" tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine ilgili genelge gönderilerek yürülüğe konmasının ardından valiliklere 18 ile 20 yaş arasındaki sokağa çıkmama yasağından muaf tutulan gençler ile ilgili yeni genelge gönderildi.

81 il valiliğine gönderilen genelgede,

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerisi, Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 3 Nisan'da valiliklere gönderilen ‘Şehir Giriş/Çıkış tedbirleri ve yaş sınırlaması’ genelgesi’nde 18-20 yaş arasındakiler için istisnai durumlar.

01 Ocak 2000-01 Ocak 2002 tarihleri arasında (18-20 yaş aralığında) olmakla beraber;

1- Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar,

2- Özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler,

3- Tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan ve iller arasındaki planlama, seyahat ve konaklama koşulları 3 Nisan 2020 tarih ve 6202 sayılı genelgemiz ile düzenlenen mevsimlik tarım işçileri, 03 Nisan 2020 tarih ve 6235 sayılı sayılı Bakanlık genelgesi ile getirilen sokağa çıkış yasağından muaf tutulacak. Bu istisnalar, 01 Ocak 2002 tarihinden sonra doğanlara (18 yaşından küçüklere) uygulanmayacak.

Sokağa çıkış yasağından muaf tutulanlar istisna kapsamında olduklarını kanıtlayacak belgeleri yanlarında bulundurmak ve denetimler sırasında bu belgeleri ibraz etmek zorunda olacak.

"Sokak hayvanlarının aç kalmaması için tedbir alınsın"

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için gönderdiği genelgede, bu süreçte yiyecek bulmakta zorlanabilecek olan sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Bakanlık genelgesinde, Sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla gündelik yaşamın olağan koşullarının değişmesi ve yiyecek içecek servisi yapılan yerlerin tüketim kapasitesinin düşmesi nedeniyle başta hayvan barınakları olmak üzere artık yiyeceklerden beslenen sokak hayvanları açısından yiyecek bulma zorluğu ortaya çıktığı belirtilerek, Başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılması talimatı verildi.

Yorum Yaz