matesis
dedas

2022 yılı 2+1 TOKİ daire başvuru, peşinat ve taksit ücreti ne kadar, kaç TL olacak? 2022 TOKİ kaç ay taksit yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında TOKİ Sosyal Konut Projeleri 2+1 konut fiyatları ve başvurular hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanının açıklamalarının ardından TOKİ başvuruları 14 Eylül'de başlıyor! 81 ilde 6 yıl içerisinde 500 bin konut yapılacak. TOKİ'nin 2+1 daireleri hakkında vatandaşlar taksitleri, peşinat ve ödeme planları hakkında detayları araştırmaya başladı. Peki, TOKİ 2+1 ucuz konut başvuru ücreti ne kadar? TOKİ 2+1 ev fiyatları ne kadar, peşinat ne kadar, ödeme planı nasıl? TOKİ sosyal konut 2+1 daire fiyatları kaç TL? İşte sosyal konut projesi TOKİ 2+1 daire fiyatları 2022 ile ilgili detaylar…
  • 13.09.2022 18:21
2022 yılı 2+1 TOKİ daire başvuru, peşinat ve taksit ücreti ne kadar, kaç TL olacak? 2022 TOKİ kaç ay taksit yapılacak?

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada başvuruların yarın başlayacağını ve ekimin sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sosyal Konut başvuru ücreti 500 TL olarak belirlendi.

GELİR ŞARTI BULUNUYOR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev sahibi olma şartı arasında aylık gelir limitinin olduğunu belirtti. Erdoğan, İstanbul için aylık 18 bin; yurt genelindeyse 16 bin liradan fazla hane gelirinin üst limit olduğunu belirtti.

240 AYA KADAR TAKSİT İMKANI

Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

YEREL VE YATAY MİMARİ TERCİH EDİLECEK

TOKİ eliyle yürütülecek konut projesi 81 ilde hayata geçirilecek, en fazla konut, olası depremin en çok etkileyeceği İstanbul'da yapılacak.

Proje kapsamındaki konutlarda yerel ve yatay mimari tercih edilecek, konutlar beş katı geçmeyecek şekilde yapılacak. Çevre dostu yapı malzemelerinin kullanılacağı evler sıfır atığa, enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerji sistemlerine uyumlu inşa edilecek.

TOKİ 2+1 EV FİYATLARI NE KADAR?

Aylık 2 bin 800 liradan 240 ay vade ile birlikte toplamda 608 bin TL'ye 2+1 ev sahibi olmak sosyal konut projesi ile birlikte mümkün olacak. Konuya daire Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde oldu;

"Toplamda 608 bin lira 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 800 liradan başlayan 240 ay vadeyle sahip olunabilecek" şeklinde açıkladı.

TOKİ 3+1 EV FİYATLARI NE KADAR?

13 Eylül Salı günü gerçekleştirilen canlı yayın ile beraber 3+1 konut fiyatlarının 850 bin lira olmasını bekliyor. 3 bin 187 liradan başlayan vade ödemeleri ile sahip olunabilecek.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yapılacak olan proje il sınırlarında en az 1 yıl boyunca ikamet eden aynı ilin nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek.

Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine 1991 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebilecek.

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olması şartı aranacak.

Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

Yorum Yaz