TÜVTÜRK

22 yıllık esaret sona erdi: Filistinli esir Hassan Arrar özgürlüğüne kavuştu

Siyonist rejimin zindanlarında 22 yıl tutulan Filistinli esir Hassan Arrar, ailesinden birçok kişiyi kaybettiği uzun tutsaklığının ardından özgürlüğüne kavuştu. Arrar'ın anne ve babası ile iki kardeşi, o esir tutulduğu yıllarda hayatını kaybetti.

  • 28.08.2026 14:21
22 yıllık esaret sona erdi: Filistinli esir Hassan Arrar özgürlüğüne kavuştu

Filistin Esirler Kulübünün verdiği bilgilere göre Ramallah'a bağlı Karawa Beni Zeyd köyünden Hassan Arrar, 22 yılın ardından siyonist rejim tarafından serbest bırakıldı.

Arrar, uzun yıllar süren esareti sırasında anne ve babasının yanı sıra iki kardeşini kaybetti, yakınlarının vefatından zamanında haberdar olamadığı gibi onlara veda etme imkanından da mahrum kaldı.

Esirler Kulübü, Arrar'ın yaşadıklarının, ailelerinden koparılan çok sayıda Filistinli esirin karşı karşıya kaldığı ağır tabloyu ortaya koyduğunu belirtti.

Açıklamada, özellikle Gazze Şeridi'nden alıkonulan esirlerin aileleriyle iletişim kurmasının engellenmesi ve bazılarının akıbetine ilişkin bilgi bulunmamasının endişeleri artırdığı ifade edildi.

Filistinli esir kurumlarının verilerine göre siyonist rejimin hapishanelerinde 9 bin 400'den fazla Filistinli esir bulunuyor. Bunların 92'sini kadınlar, 3 bin 324'ünü idari tutuklular oluştururken, 1316 kişi ise siyonist rejimin "yasa dışı savaşçı" olarak sınıflandırdığı kişilerden oluşuyor.

İLKHA

Yorum Yaz