4 askerin şehit olduğu yerde bugün faciadan dönüldü
Kızıltepe-Derik karayolunda PKK'lılar tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı, ihbar üzerine bulunarak kontrollü imha edildi.
Emniyet ve Jandarma ekipleri, ihbar yapılan bölgeye gelerek güvenlik önlemi aldıktan sonra yolu iki yönlü trafiğe kapattı. Yolun kapalı olmasından dolayı, iki yönde uzun bir araç kuyruğu oluştu.
DAHA ÖNCE 4 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU
Çevrede güvenlik önlemi alındıktan sonra sevk edilen bomba imha uzmanları, el yapımı patlayıcıyı kontrollü patlatarak imha etti. İmha sonrası Mardin-Derik karayolu yeniden kontrollü bir şekilde trafiğe açıldı.
El yapımı patlayıcının imha edildiği yerde, 26 Eylül 2016 tarihinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada 4 asker şehit olmuştu.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum