tatlidede

5 bin kişinin katıldığı düğünde 6 milyonluk takı takıldı

Ertoşi aşiretinin düğün törenine katılan 5 bin davetli geline 4 kilo altın takarken damada ise 6 milyon TL nakit para taktı. Saatler süren düğünde 100 küçükbaş hayvan kesildi.
  • 25.06.2023 16:08
5 bin kişinin katıldığı düğünde 6 milyonluk takı takıldı

Bir aşiret düğününde daha takılar göz doldurdu.

Sık sık yüklü miktarda takılan takılarla ön plana çıkan aşiret düğünü, bu kez Van'da yapıldı.

Ertoşi aşiretine mensup iş adamı Nevzat Durmaz’ın oğlu Adem Durmaz ile Sozdar Yağızer dünyaevine girdi.

Düğüne katılan davetliler, gelin ve damada altın takmak için adeta birbiriyle yarıştı.

6 milyon değerinde takı
100 küçükbaş hayvanın kesildiği düğünde, yemek ikramının ardından geçilen takı töreni 5 saat sürdü.

Damada 6 milyon TL nakit para, geline ise 4 kilo altın takılan düğün, son yılların en çok takı takılan düğünü olarak hafızalara kazındı.

Van'daki aşiret düğününde 6 milyon TL takıldı

"Düğünler bizim mutlu günlerimiz"
Damadın babası iş adamı Nevzat Durmaz, düğüne yurt içinden ve yurt dışından birçok misafirin katıldığını ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

Düğün ve taziyeler birlik ve beraberlik için çok önemlidir. Bir kaynaşma meydana geliyor. Belki 20 yıl görmediğimiz insanlarla bir düğünde ya da bir taziyede bir araya gelebiliyoruz. Düğünler bizim mutlu günlerimiz. Birbirimizi görmek istediğimiz en güzel günler düğünlerdir. Bu anlamda yurt içi ve yurt dışından düğünümüze gelen herkese teşekkür ediyorum.

5 bin davetli katıldı
Düğüne bölgedeki aşiret mensupları, yanı sıra yurt dışında yaşayan aile dostları da katıldı. İran, Irak, İsviçre, Hollanda, Almanya, Hakkari, Şırnak, Antalya ve Van'dan yaklaşık 5 bin davetli katıldı.

Düğünde takı töreni 5 saat sürdü geline 4 kilo altın damada 6 milyon TL takıldıDüğünde takı töreni 5 saat sürdü geline 4 kilo altın damada 6 milyon TL takıldı

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz