tatlidede

Abdullatif Şener, eleştrilere Mardin'den cevap verdi

Kızıltepe'de gerçekleştirilen Yener ve Yaşin Ailelerinin düğününe katılmak üzere Mardin'de bulunan AK Parti kurucularından ve CHP Konya önceki dönem Milletvekili ve eski Bakan Abdullatif Şener, şahitlik yaptığı düğünde halay çekti, attığı twitle önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerle ilgili eski partisine siyasi göndermede bulundu.
  • 18.06.2023 18:15
Abdullatif Şener, eleştrilere Mardin'den cevap verdi

Kılıçdaroğlu’na oy vermediini belirtmesiyle son günlerde siyasi kulislerin en çok tartışığı isimler arasında yer alan AK parti kurucularından ve eski bakan CHP 27. dönem milletvekili Abdüllatif Şener, Kızıltepe'de katıldığı ve halay çektiği bir düğünden attığı görüntülerle eleştirilere yanıt verdi.

AK Pari Mardin Büyükşehir eski Belediye başkan Adayı ve 28. Dönem Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Vejdi Kahraman'ın da şihitler arasında bulunduğu düğünle ilgili paylaşımda bulunan Şener, Twitter hesabı üzerinden Kızıltepe’de bir düğüne katıldığını belirtti.

Şener, Kürtçe parçalar eşliğinde halay çektiği ve Kürtçe konuştuğu görüntüleri paylaşarak şu notu ekledi:

İki gündür Mardin-Kızıltepe’deyim. Düğünde ve sokaklardayım. Görünen o ki; kendi seçim hatalarını unutturmak için, oy verdin vermedin üzerinden kamikaze saldırıları yapan medya trollerinin halkta karşılığı yok. CHP’yi önümüzdeki belediye seçimlerinde hezimete sürüklüyorlar.

Öte yandan Şener, düğünde evli çifte yönelik konuşma yaptı. Daha sonra ise Şener, Kürtçe olarak “Ez ji we gelek hez dikim” (Hepinizi seviyorum) ifadesini kullandı.

AK Parti’nin kurucularından Şener, partiden ayrılıp CHP’ye katılmış ve Konya’dan milletvekili seçilmişti. 14 Mayıs öncesi CHP listesinde yer bulamayan Şener, seçim kaybedilmesi sonrası CHP ve Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunmuştu.

Şener, ilk turda Ata İttifakının adayı Sinan Oğan’a oy verdiğini, ikinci turdaysa geçersiz oy kullandığını söylemiş, CHP’den de istifa ettiğini açıklamıştı.

ResimResim

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz