matesis
dedas

Açık cezaevi izinleri bitti mi, uzatıldı mı, ne zaman bitecek? Hangi mahkumlar cezaevine geri dönecek?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) koronavirüs nedeniyle açık cezaevi izinleri hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklama Açık Cezaevlerinde bulunan hükümlüleri ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanan son karara göre izin süreleri 31 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2 ay uzatılmıştı. 5. Yargı Paketi'nde yer alan Kovid- 19 izinleriyle ilgili maddenin de ihdas edildiği yargı paketi ile izin süresinin 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılabileceği bildirilmişti. Peki, Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? CTE Açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek? Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor? İşte, Açık Cezaevi izinleri hakkında merak edilen detaylar...
  • 12.05.2022 17:38
Açık cezaevi izinleri bitti mi, uzatıldı mı, ne zaman bitecek? Hangi mahkumlar cezaevine geri dönecek?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) koronavirüs nedeniyle açık cezaevi izinleri hakkında açıklama yaptı.

Yapılan açıklama Açık Cezaevlerinde bulunan hükümlüleri ilgilendiriyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan son karara göre izin süreleri 31 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2 ay uzatılmıştı.

5. Yargı Paketi'nde yer alan Kovid- 19 izinleriyle ilgili maddenin de ihdas edildiği yargı paketi ile izin süresinin 31 Mayıs 2022'ye kadar uzatılabileceği bildirilmişti.

Peki, Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı? CTE Açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek? Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor?

İşte, Açık Cezaevi izinleri hakkında merak edilen detaylar...

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

Açık cezaevi izinleri, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün önerisi üzerine, 31 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2 aylık uzatılmıştı. CTE, açık cezaevi izinlerinin yeniden uzatılması konusunda henüz bir açıklamada bulunmadı. Açıklamanın gelmesi halinde haberimiz güncellenecektir.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ YENİDEN UZATILACAK MI?

Açık cezaevi izinleri, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün önerisi sonucunda uzatılmıştı. İzinlerin yeniden uzatılması konusunda henüz bir açıklamada yapılmadı. Yapılması durumunda haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

AÇIKLANAN SON RESMİ YAZI

Açık cezaevi izinleri hakkında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı;

5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. maddesi uyarınca alınan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 26/01/2022 tarihli yazıları ile “COVID-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen COVID-19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına” dair önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir.

KİMLER KAPALI CEZAEVİNDEN AÇIK CEZAEVİNE GEÇME HAKKINDA SAHİPTİR?

Açık cezaevine geçiş şartları, açık cezaevine ayrılma yönetmeliği ile düzenlenmiştir. Yönetmelikle kimlerin kapalı cezaevine girmeden doğrudan açık cezaevine geçiş hakkı olduğu, kimlerin kapalı cezaevinden açık cezaevine ayrılmahakkına sahip olduğu ve açık cezaevine geçiş hakkı olmayan hükümlülerin kimler olduğu ifade edilmiştir.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda bulunup da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlülerin Covid-19 salgını nedeniyle izne gönderildikleri hatırlatıldı ve bu izinlerin süresinin 31 Mayıs'ta sona ereceği belirtildi.

Açıklamada, vaka sayılarındaki düşüş ve Sağlık Bakanlığının tavsiye kararları doğrultusunda izinde bulunan hükümlülerin, 31 Mayıs'a kadar cezaevlerine dönmeleri gerektiği kaydedildi.

Denetimli serbestlik yükümlülerinden, hakkında denetim planı hazırlanarak yükümlülükleri belirlenmiş olanların da 1 Haziran'dan itibaren denetim planlarında yazan yükümlülüklere aynen uymaları gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Hakkında henüz denetim planı hazırlanmamış olanların 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren ilgili denetimli serbestlik müdürlüğüne müracaat etmeleri ve işlemlerini başlatmaları gerekmektedir." denildi.

Açıklamada ayrıca, hükümlülerin dönecekleri ceza infaz kurumlarını kurumun internet sitesinde oluşturulacak sorgulama ekranı üzerinden öğrenme imkanı sağlanacağı ifade edildi. Yaklaşık 80 bin kişinin cezaevlerine dönmesi bekleniyor.

Yorum Yaz