matesis
dedas

Adana'da siyonist vahşet ASİM tarafından lanetlendi

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi tarafından Cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasında, 7 Ekim'de başlayan savaşın geldiği noktada bir insanlık dramına dönüştüğüne ve işgalci çetenin bunu ABD desteğiyle yaptığına dikkat çekildi.
  • 26.04.2024 16:12
Adana'da siyonist vahşet ASİM tarafından lanetlendi

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi tarafından Cuma namazı sonrası Ulu Camii önünde Gazze'de yaşanan vahşete dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasına birçok Sivil Toplum Kuruluşu ve Siyasi Parti temsilcisi destek verdi.

Basın açıklamasını topluluk adına ASİM Başkanvekili Mehmet Coşkun okudu.

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi Başkanvekili Mehmet Coşkun, işgal çetesinin, bütün dünyanın gözleri önünde 202 gündür Amerika Birleşik Devletleri'nin de desteğiyle insanlık adına ne varsa yıkıp tahrip ettiğini ifade etti.

Almanya başbakanının, Hitler'in Holosko cenderesinin ezikliğinden kurtulma amacıyla soykırıma ortak olduğunu dile getiren Coşkun, "Geçtiğimiz günlerde Almanya başbakanı Türkiye'ye geldi. Önce İstanbul da kardeşlerimiz protesto ettiler daha sonra Gaziantep ve Ankara'da protesto edildi. Hitler'in Holosko Cenderesi'nin ezikliğini yaşayan Almanya, soykırımcı israil'e kayıtsız şartsız destek olarak soykırıma ortak oluyor." dedi.

"ABD'deki üniversite öğrencilerinin işgal karşı tutumu büyük bir vicdan örneği"

Direnişin bütün dünyaya yayıldığını, üniversiteli öğrencilerin bütün baskılara rağmen boyun eğmemesinin takdire şayan olarak ifade eden ve küresel intifada için tüm kampüslerin ayağa kalkması gerektiğini belirten Coşkun, "Direniş bütün dünyaya yayıldı. ABD'de Columbia Üniversitesi'nde başlayan ve farklı eyaletlerdeki üniversitelere de yayılan Gazze eylemleri, üniversitelerin siyonist çete ile olan ilişkilerini sonlandırmasını talebini dillendiriyor. Üniversite yönetimlerinin buna tepkisi ise oldukça sert oldu. Barışçıl gösterilere karşı öğrenciler hakkında soruşturmalar başlatıldı ve eylemleri organize eden öğrenciler çeşitli baskılara maruz kaldı. Üniversitelilerin bu baskıya boyun eğmemesi takdire şayandır. 7 aydır devam eden vahşete ABD tam desteğini sürdürürken ABD'deki üniversite öğrencilerinin işgal karşı tutumu büyük bir vicdan örneği anlamına geliyor. İnsani ve vicdani hasletlerle Gazze direnişini destekleyen öğrencilerle dayanışma bilincini yükselterek, siyonist çete ve destekçilere gereken mesajı ulaştırmak için kampüsleri ayağa kaldıralım! Gazze için kampüsler ayağa, yaşasın küresel intifada!" diye konuştu.

"Gazze'deki direniş, imanın ne büyük bir güç olduğunu bizlere göstermiştir"

Gazze savaşının tüm algıları, mevcut kavramları alt üst ettiğini ve uluslararası yapıların usulsüzlüklerini, vicdansızlıklarını gün yüzüne çıkarttığını vurgulayan Coşkun, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyada vicdanlılar ile vicdansızlar arasında büyük bir savaş başladı. Yeryüzünde bu büyük mücadeleyi onurlu vicdanlılar kazanacak. Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Aksa Tufanı, israil'in yenilmez ordusu ve istihbaratını yerle bir etti. Dünyanın bütün güçleri bir araya geldi ama bir avuç imanlı Kassam Tugaylarını yıkamadı. Gazze'deki direniş, imanın ne büyük bir güç olduğunu bizlere göstermiştir. Batının bizlere sunduğu modern köleliğin karşısında, sadece Allah'a kul olmanın ne büyük bir şeref olduğunu Gazze’deki direniş bizlere göstermiştir."

Aksa Tufanı'nın, İslam coğrafyasının özgürlük hikâyesi olduğunu kaydeden Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu hikâyenin bütün kahramanlarını buradan bir kez daha selamlıyoruz.

Kahrolsun ABD! Kahrolsun İsrail!

Kahrolsun küresel emperyalizm!

Yaşasın Gazze direnişimiz!

Yaşasın nehirden denize özgür Filistin! Yaşasın küresel intifada." 

İLKHA

Yorum Yaz