TÜVTÜRK

Afyonkarahisar'da bir haftada 24 aranan şahıs yakalandı

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, 27 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında yürütülen denetim ve operasyonlarda 24 aranan şahsın yakalandığını, çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildiğini, hırsızlık olaylarına karışan 9 şüpheliden 2'sinin tutuklandığını bildirdi.

  • 04.08.2026 12:03
Afyonkarahisar'da bir haftada 24 aranan şahıs yakalandı

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 27 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında il genelinde aranan şahısların yakalanması ve suçun önlenmesine yönelik kapsamlı denetim ve operasyonlar gerçekleştirdi.

Çalışmalar kapsamında Hıdırlık Mesire Alanı, şok uygulama noktaları, yol kontrolleri, Erenler bölgesi ve kız öğrenci yurtları çevresinde yapılan denetimlerde 9 bin 156 kişi ile 2 bin 348 araç sorgulandı. Denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 24 kişi yakalanarak adli işlemlere sevk edildi.

Silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Operasyonlarda 6 tüfek, 8 tabanca, 4 kurusıkı tabanca, 112 fişek, 12 bıçak, 141 sentetik ecza hapı, 9 uyuşturucu emdirilmiş peçete ile 10,9 gram ve 4,8 gram olmak üzere çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Denetimler kapsamında 12 kişiye bıçak bulundurmaktan idari yaptırım uygulanırken, toplam 29 kişiye ve 49 araca idari para cezası kesildi.

Hırsızlık şüphelilerine operasyon

Oto hırsızlığı, iş yerinden ve kurumdan hırsızlık ile açıktan hırsızlık olaylarına yönelik yürütülen çalışmalarda 9 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyonlarda çalınan bir otomobil ile bir bisiklet ele geçirilerek sahiplerine teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.

322 bin liralık dolandırıcılık önlendi

Emniyet ekipleri, kendilerini asker, polis, savcı, avukat, banka veya sigorta çalışanı olarak tanıtarak vatandaşları dolandırmaya çalışan şüphelilere yönelik müdahalede de bulundu.

Bu kapsamda 2 vatandaşın toplam 322 bin lirasının şüpheli hesaplara aktarılması engellenerek mağduriyetin önüne geçildi.

İLKHA

Yorum Yaz