Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 28 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında il genelinde aranan şahıslara yönelik çalışma gerçekleştirildi.

Hıdırlık Mesire Alanı, şok uygulamalar, yol kontrolleri, Erenler bölgesi ve kız öğrenci yurtları çevresinde yapılan denetimlerde 7 bin 584 şahıs ile 1.970 araç sorgulandı.

Çalışmalarda aranan 44 şahıs yakalandı.

Silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Denetimlerde 6 tüfek, bir kurusıkı tabanca, bir muşta ve 36 fişek ele geçirildi.

Ayrıca 7 şahsın üzerinde bıçak bulunması üzerine idari yaptırım uygulandı. Çalışmalarda uyuşturucu madde emdirilmiş 3 peçete ile 1,5 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Denetimler kapsamında toplam 30 şahıs ve 31 araca idari para cezası uygulandı.

Hırsızlık olaylarında 4 şüpheli yakalandı

İl merkezinde meydana gelen 1 açıktan hırsızlık ve bir oto hırsızlığı olayıyla ilgili yürütülen operasyonel çalışmalar kapsamında 4 şüpheli yakalandı.

Olaylarla bağlantılı olarak bir otomobil ve bir scooter ele geçirildi.

70 bin TL'nin şüpheli hesaplara aktarılması engellendi

Emniyet ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, kendisini asker, polis, savcı, avukat, banka veya sigorta çalışanı gibi tanıtan kişiler tarafından dolandırılmaya çalışılan 1 vatandaşın 70 bin TL parasının şüpheli hesaplara aktarılması engellendi.

Bu sayede vatandaşın mağdur olmasının önüne geçildi.