tatlidede

Ağırakça'ya bir tepki de Emin Değer'den

Mardinli bir Sivil Toplum Örgütü Temsilcisi ile "Siyasetten el çekme" polemiği ile başlayan ve Türkiye'nin gündemine oturan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça'ya bir tepki de MARSEV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Değer'den geldi.
  • 15.08.2017 17:40
Ağırakça'ya bir tepki de Emin Değer'den

Mardin Artuklu Üniversitesi ve bağlı diğer birimlerini bina, araç, gereç ve nitelikli öğretim elemanları ile kaliteli hizmet veren bir kurum haline getirmek için gerekli maddi, manevi destek katkıları sağlamak; bunun yanı sıra olanakların el verdiği ölçüde Mardin’deki diğer Eğitim Kurumlarına da çağdaş eğitim verebilme amacı ile kurulan MARSEV yönetim kurulu üyesi,hayırsever işadamı, eski siyasetçi Mehmet Emin Değer, Sosyal Medya hesabından yaptığı bir yorumda Rektör Ağırakça için "Enerjisini günlük kavgalarla harcaması tarafımızdan uygun görülmemiştir"diyerek tepkisini dile getirdi.
Değer yorumunda ayrıca şunları ifade etti:
"Ahmet beyi Sayın Rektörümüzü yakından bilen ve tanıyan bizden yaşça büyük olduğu için Mardin imam hatip okulunda abimizdi. Beraber iki piyes çevirdik Kırımla ve Hazreti Ömer'in Adaleti ile ilgili. Yıllar sonra yollarımız tekrar kesişti. Ben Mardin Artuklu Üniversitesi(MARSEV) vakfının yönetim ve icra kurulu üyesi kendileri malum mezkur üniversiteye rektör oldu. Emsallerine göre geri kalmış üniversiteyi daha ileri taşımaktı. Enerjisini günlük kavgalarla harcaması tarafımızdan uygun görülmemiştir. Kişisel siyasi görüş ve kanaat sahibi olması doğaldır.Ancak bu kadar.Ben gençliğimden beri memuriyeti değil siyasi hayatı seçtim. Hem yaşımız hem tecrübelerimizle siyasete katkı sunduk. Aktif siyasetten çekilen biri olarak ne geçmişte ne de bugün günlük siyasi çekişmelerin içinde olmadım Ahmet hocama tavsiyem onun da olmamasıdır."

 
BEKİN'DEN HZ. ÖMER ADALETİ HATIRLATMASI
Bu arada Ahmet Ağırakça'ya en sert eleştirilerini dile getirenler yer arasında olan Refah Partisi MKYK üyelerinden Araştırmacı Yazar Doğan Bekin, (Varan Bir) başlığı ile yeni bir paylaşımda bulundu.
Bekin, üniversite rektörü Ahmet Ağırakça'nın kendi inisiyatifi ile açılan ve kaybedilen dava giderlerinin niçin kendisi tarafından karşılanmadığı yönünde bir paylaşımda bulunarak göreve geldiğinde "Üniversitede israf yapılan her A4 kağıdında 78 milyonun Hakkı var. Kimsenin hakkını yedirmeyeceğim" sözüne atıfta bulundu.

İşte O Paylaşım 
Pardon Efendim, MAÜ'de Hz. Ömer(r.a.) Adaleti mi demiştiniz?..

MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ,göreve başlarken medya önünde; "Üniversitede israf yapılan her A4 kağıdında 78 milyonun hakkı var. kimsenin hakkını yedirmeyeceğim" diyerek Hz. Ömer(r.a.) Adaletinden  dem vurup, bu yolda   diz çürüteceklerini iddia edince ,tüm Mardinliler bunu "El kalb en yağfika" olarak algıladılar ama ilerleyen süreçte, "El kalp en yafrika" olarak gördüler. Gelinen noktada ise; ne yazık ki üniversitede adaletin mafsallarını kırdılar.

Sayın Rektör ve MAÜ bu yanlış uygulama ile  , Guınness Rekorlar Kitabına girebilecek yanlışlıklara imza atarak bir ilki başardılar. Kendileri gibi düşünmeyen, liyakat ve etik sahibi bir akademisyen hakkında haksız ve hukuksuz soruşturmalar açarak akademisyenin sözleşmesinin yenileme tarihinden bir iki gün önce tam ON ALTI disiplin cezası verip ardından cezaları gerekçe göstererek üniversiteyle ilişiğini kesmekle  bu konuda rekor üstüne rekor  kırdılar.

Her bir disiplin cezasına itiraz etmek için üniversite aleyhinde ONALTI dava açan ilgili akademisyen ise tüm davaları kazanıp disiplin cezalarını kaldırtıncaya ve  mahkeme kararıyla görevine iade edilinceye kadar büyük güçlükler altında  bu yanlışlıklara karşı büyük hukuk savaşı verdi.

Şimdi  medya önünde   "A4 Beyaz Kağıt" sallayana bunun hesabını sormak en tabii hakkımız olduğunu düşünüyoruz .  Hukuk önünde kaybettiğiniz bu davalarla ilgili  mahkeme masrafları, avukat ücretleri, harc ve tazminatları Hz. Ömer adaleti ile cebinizden mi ödeyeceksiniz? Yoksa tüyü bitmemiş yetim hakkı ile  , 78 mılyonun vergisiyle mi ödeyeceksiniz?  Hz. Ömer(r.a.) Adaletinden yola çıkarak hukuku katletmek bu olsa gerek. 

Saygılarımızla

Doğan Bekin"

Yorumlar

Image
Ğursi
16.08.2017 / 06:49

Sayın Ağırakça boğazına kadar siyaset pisliğine bulaşmıştır. Siyasetle bağdaşmayan ilim irfan görevinden derhal istifa edip yapmak istiyorsa siyasete girmelidir.

Image
mehmetdemir
16.08.2017 / 01:22

çok şaşırtıcı bir durmla karşı karşya mardin

Yorum Yaz