tatlidede

Ağrı'da 'Filistin'e Özgürlük Şehadet Gecesi' programı gerçekleştirildi

Ağrı Kudüs Platformu tarafından gerçekleştirilen programa binlerce insan katılım gösterdi.
  • 01.03.2024 15:36
Ağrı'da 'Filistin'e Özgürlük Şehadet Gecesi' programı gerçekleştirildi

İşgal rejiminin Filistin'de gerçekleştirdiği katliam sürüyor.

Katliama sessiz kalmamak için dünyanın çeşitli noktalarında eylem ve gösteriler sürüyor.

Yaşanan katliama karşı vatandaşlar bilgilendirmek, mücadele ruhunu sürdürmek için Ağrı'da faaliyet yürüten STK'ların bir araya gelerek oluşturduğu Ağrı Kudüs Platformu çeşitli programlar gerçekleştiriyor.

Düzenlenen programlar kapsamında vatandaşları bilgilendirmek ve yaşanan katliamı unutturmamak için bir çaba ortaya konuluyor.

Bu minvalde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Osmanlı Salonunda platform tarafından 'Filistin'e Özgürlük Şehadet Gecesi' gerçekleştirildi.

Program Mahmut İdi'nin Kur'an tilaveti ile başladı.

Daha sonra platform adına kısa bir konuşma yapan Turgut Özmüş, yaşanan zulmün son bulması için platform tarafından yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mücip Genişel, konuşmasında Gazze'de sürdürülen katliama dikkat çekti.

İşgal rejimi menşeli ürünlerin boykot edilmesinin bu süreçte önem arz ettiğini hatırlatan Genişel, üniversitenin bütün sosyal tesislerinde ve hizmet binalarında boykot ürünlerinin satışlarının katliam başladığından beri yasakladıklarını söyledi.

Programda konuşan Araştırmacı-Yazar Dr. Abdulkadir Turan ise geçmişte Filistin topraklarında yaşananlar ile bugün gerçekleşen katliamlardan bahsetti.

"Kudüs'e hizmet eden herkes Miraç misali yükseldi"

Kudüs'ün özgür olması için Selahadin-i Eyyubi'nin yürüttüğü çalışmalardan bahseden Dr. Abdulkadir Turan, "Selahaddin vefat ettiğinde mirası defnine yetmemiştir kardeşler. Onun tahtı yoktu Yüce Allah ona Kudüs'ü taht yaptı. Onun tacı da yoktu Yüce Allah Mescid-i Aksa'yı ona taç yaptı. İşte onu bugün rahmet anıyoruz. Kudüs'e hizmet eden herkes Miraç misali yükseldi. Kudüs'e ihanet eden herkes kaybetti, herkes hesabını böyle yapacak." dedi.

"Koministler direndikçe Kudüs'ü kaybettik"

Filistin'de bulunan insanların Yahudiler tarafından kandırıldığını belirten Turan, "Yahudi dünyayı ele geçirdi sonra bizi aldattı. Dedi ki 'siz kominizm ile kurtulursunuz' ve Filistin'in kurtuluşu için ilk kurulan parti Filistin Kominist Partisi. Lenin, Marks gibi insanlar Yahudi. Bize söylenen ne Filistin'i kominizm ile kurtaracağız ve Yahudiler bu partiyi kuruyor. Filistinlilere 'biz kardeşiz, siyonist değiliz. Gelin beraber mücadele edelim' diyorlar. Sonra hepsi siyonizme geçiyor, bizim çocuklar ise kominist oluyor. Ve bu koministler direndikçe biz kaybediyoruz. Şöyle düşünün Stalin israil'in kurucularındandır. Gördüğünüz israil'in bütün liderleri Doğu Avrupalıdır, Netanyahu dahil. Sol yumruğumuzu kaldırmışız ve diyoruz ki, "Filistin'i kurtaracağız, yaşasın Stalin"  garabet yok mu bu işte. Zihnimizi ters döndürmüşler. 1967 yılına geldiğimizde Kudüs tamamen elimizden çıktı. Bize 'çaresizliği öğreneceksiniz' dediler. Ama biri çıktı (Şeyh Ahmet Yasin) ve dedi ki 'ben felçlide olsam alışmayacağım.' Ve Kur'an kursu açtı sadece bir Kur'an kursu açtı. Orada talebeler yetiştirdi. Bizzat HAMAS'ın liderlerinden Ebu Zuhri'den dinledim ve diyordu ki, "1980 yılına kadar Filistin liselerinde bulunan gençlerin tamamı kominist'ti, sosyalistti. Biz azınlıktık." Şeyh Ahmed Yasin'in fiziki gücü var mı? Yok. Amma fiziki gücünü aşan bir gücü var. Orada talebeler yetiştirdi. 1987'de Birinci İntifada da tanklara karşı taş atan çocuklar Allah-u Ekber diyerek Gazze'yi, Ramallah'ı kurtardılar. Kudüs'ün kurtarılma sözünü de aldılar. Artık bu kervan yürüyordu ve yaşasın Stalin demiyorlardı." ifadelerini kullandı.

Katliamdan sonra bütün dünyanın dirildiğini söyleyen Turan, "Ve şimdi 7 Ekim, gençler Ebu Ubeyde'nin gençleri. Yahudiler Gazze'yi kuşattı her gün bombalıyor. Ve gençler dediler ki, 'ey Yahudi sen dünyayı ele geçirdin ama bizi ele geçiremezsin, biz alışmayız.' Bir gece ansızın bastırdılar, Hz. Halid Bin Velid'in ordusunun Şam'a geldiği gibi bastırdılar. Ve dünyanın tarihi değişti. Bugün bütün Gazze şehid olabilir. Biz bunu Moğol istilasında yaşadık ama bu bittiğimiz anlamına gelmez. Aksine sadece biz değil bütün dünya dirildi. Hepiniz tanıklık ettiniz bir Amerikan askeri 'ben buna ortak olmak istemiyorum' deyip kendini ateşe verdi. Bakın Avrupa'da en çok 'Z kuşağı' meydanlardaydı. En çok onlar 'kahrolsun israil' diyorlardı ki kaldı Avrupa'da 'kahrolsun israil' demek geleceğinizi yakmaktır. Ne yapalım deyip hareket etmeli ve hocalarımızın bahsettiği boykot mevzusunu yapmak lazım. Nüfusun 500 bini bile sağlam boykot yaparsa hangi küresel şirket buna dayanır." şeklinde konuştu.

Daha sonra Grup Genç, Filistin için bestelenen ezgi ve marşları seslendirdi.

İLKHA

Yorum Yaz