matesis
dedas

Ahşap Seçiminin Faydaları

Doğrama, daha karmaşık öğeler üretmek için kereste veya kereste parçalarının bir araya getirilmesini içeren ağaç işçiliğinin bir parçasıdır.
  • 01.02.2023 12:51
Ahşap Seçiminin Faydaları

Bazı ahşap bağlantılarda bağlantı elemanları, bağlayıcılar veya yapıştırıcılar kullanılırken, diğerleri yalnızca ahşap elemanlar kullanır. Ahşap doğrama kalitesi önemlidir.

Ahşap, mevcut en bol, yenilenebilir, çevre dostu ve sürdürülebilir malzemelerden biridir. Karbon negatif olduğundan, büyüdükçe CO2'yi emer. Hiçbir insan yapımı malzemede bulamayacağınız bir doğal güzelliğe ve elle tutulur bir kaliteye sahiptir. Ahşabın bir başka büyük yararı da, pencereler ve kapılar için iyi ısı ve ses yalıtımı özelliklerine sahip harika bir yalıtkan olabilmesidir. Bir gözetim zinciri sistemi kullanarak sertifikalı ve iyi yönetilen ormanlardan sorumlu bir şekilde kereste tedarik ettiğimiz sürece, kerestemizin sürdürülebilir olmaya devam etmesini sağlayabiliriz.

Ahşap ve ahşap kepenk esaslı malzemeler, dönem binalarının yenilenmesinde kullanıldığında bir takım avantajlara sahiptir. Ahşap, estetik değerinin yanı sıra her bir müşteriye uyacak şekilde özel olarak tasarlanabilir. Isı yalıtımı ve nem kontrolü özellikleri, birlikte yaşamayı konforlu hale getirir. Nispeten düşük maliyeti ve uzun dayanıklılığı nedeniyle, kereste hem uzun hem de kısa vadede oldukça uygun maliyetlidir.

Sürdürülebilir kereste kullanılarak üretilen ürünlerin kullanımı:

Dünyadaki ormanlara zarar vermediğinizden ve bu gerçekten yenilenebilir kaynağın devam edeceğinden emin olun. Ahşap pencere fiyatları detaylara göre değişebilir. Ahşap pencere özel bir seçimdir. Diğer pencere çerçevesi malzemelerinin üretimi ve imhası nedeniyle atmosfere salınan zararlı kimyasalları azaltın. Artan bir talebe hizmet vermenizi ve hizmet etmeyenlerden farklılaşmanızı sağlar. Kereste üretimi, dağıtımı ve imalatında tüm paydaşlarla birlikte çalışma isteğiyle, kendi açınızdan çevresel, sosyal ve ekonomik sorumluluk gösterin. Kurumsal sosyal sorumluluk politikalarının yerine getirilmesine yardımcı olun. Genel projeye katma değer sağlayın.

Ahşap pencereleri belirlerken, tercihen sertifikalar aracılığıyla sürdürülebilir şekilde yönetilen bir ormandan geldiği kanıtlanabilecek ahşap talep etmeniz önemlidir. Gözetim zincirini bağımsız olarak doğrulanmış sertifikalar veya belgeler kullanarak kaynak ormana geri kanıtlama yeteneği, pazar talepleri arttıkça bir zorunluluk haline gelebilir.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz