matesis
dedas

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sancar Güven Tazeledi

AK Parti Mardin İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede Esengül Aydın Sancar güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.
  • 04.02.2021 18:08
Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sancar Güven Tazeledi

Salgın hastalıktan dolayı sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulan Kongre, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşti.

Kongreye Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Ak Parti Mardin Millet Vekilleri Şeyhmus Dinçel, Cengiz Demirkaya, Ak Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Esengül Aydın Sancar, Ak Parti İlçe Başkanları, Ak Parti İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanları, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan kongre,Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sinevizyon ortamında mesajı dinlendi.

Tek listeyle girilen kongrede konuşan Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Esengül Aydın Sancar, “Ak yolculuğun startının verildiği gün, ülkemizin, milletimizin kararmış bahtını ağartmaya ahdetmiş, iktidara gelişinin üzerinden 18 yıl geçtiği partimizin bir nevi milletinin nezdinde rüştünü ispatlamış bulunmakta da diyebiliriz artık. Ve bu hareketin adeta mihenk taşı sayılabilecek biz kadınlar. ilmek ilmek ördüğümüz, ellerimizle büyütüp, sevdamızla mayaladığımız bu davanın serpilip boy verdiğini görmek bizlere tarifi mümkün olmayan duygular yaşatıyor. Anadolu topraklarında annelerin sevdasının mayası her daim tutmuştur. Kadınların omuzlarında yükselen bu hareket kadınlara verdiği değerle ve hiç bir dönemde verilmeyen hakları vermesiyle anılacaktır inşallah” dedi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam dakongrede bir konuşma gerçekleştirdi.

Çam, Mardin'de düzenlenen partisinin İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresinde, kadınların çalışkanlığı ve azmi sayesinde AK Parti'nin 19 yıllık iktidarında önemli ve başarılı işlere imza attığını söyledi.

Yenilenen kadrolarla milletin desteğini alarak 2023'e de hazır olduklarının aktaran Çam, demokrasiden ekonomiye, eğitimden ulaşıma kadar milletin verdiği oyları hak etmek için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini belirtti.

"Biz bu çalışmaları yaparken tek derdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığından başka hiçbir icraatları olmayan ana muhalefet ve yavru muhalefetle de boğuşmaya devam ediyoruz." diyen Çam, kadınların "Çukur operasyonlarında" ve 15 Temmuz'da olduğu gibi her tehdit olayında canlarını ortaya koyarak mücadelelerini sürdürdüklerini, asla hainlere müsaade etmedekilerini söyledi.

AK Parti Mardin Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel, Cengiz Demirkaya ve AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç'ın da birer konuşma yaptığı kongrede, İl Kadın Kolları Başkanı Esengül Aydın Sancar yeniden seçildi.

Editör: Aydın

Yorum Yaz