matesis
dedas

AK Parti'de gözler, 24 ağustos tarihinde!

AK Parti'de seçim hazırlıkları hız kazandı. 31 Mart seçimlerinde belediye başkan adaylığına başvuruda bulunacak olan ilçe başkanlarının 24 Ağustos'a kadar görevlerinden ayrılması gerektiği duyuruldu.
  • 19.08.2023 20:02
AK Parti'de gözler, 24 ağustos tarihinde!

AK Parti’den aday adayı olmak isteyen teşkilat başkanları için son tarih belli oldu. Belediye başkanlığı için görevlerinden istifa edip, aday olacak olan ilçe başkanlarını için son gün 24 Ağustos tarihi olarak açıklandı.

Samsun Büyükşehir eski Belediye başkanı da olan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, 24 Ağustos 2023 tarihine dikkat çekerek, "31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için teşkilatlarımızdan aday olmak isteyen arkadaşlarımızın, MYK tarafından belirlenen son müracaat tarihi 24 Ağustos 2023'tür. Son müracaat tarihi 24 Ağustos olduğu için bu konuda niyetleri ve hedefleri olan arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız ve teşkilat mensuplarımız yavaş yavaş istifa etmeye başlamış olabilirler" dedi.

Yılmaz, “Yerel seçimler noktasında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çok detaylı bir çalışma yürütüyoruz. Hedefimiz tüm illerimiz, ilçelerimiz ve beldelerimizin Türkiye Yüzyılı’nda Ak Parti belediyeciliğiyle buluşmasıdır. Önümüzdeki yerel seçimlerde yeni bir başarı öyküsü yazmak istiyoruz. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için teşkilatlarımızdan aday olmak isteyen arkadaşlarımızın, MYK tarafından belirlenen son müracaat tarihi 24 Ağustos 2023’tür. Son müracaat tarihi 24 Ağustos olduğu için bu konuda niyetleri ve hedefleri olan arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız ve teşkilat mensuplarımız yavaş yavaş istifa etmeye başlamıştır. Bu süreç bütün teşkilat mensupları için geçerli” diye konuştu.

MARDİN'DE ÜÇ İLÇE BAŞKANI GÖREVİ DEVREDECEK!

Öte yandan; takvimin işlemeye başlamasıyla birlikte AK Parti'deki hareketliliğin Mardin'e de yansıması bekleniyor. Mardin'de 4 dönem ilçe başkanlığı görevinde bulunmuş olan; Ömerli İlçe Başkanı Mehmet Zeki İpekşen, Yeşilli İlçe Başkanı Şahabettin Şafak, Dargeçit İlçe Başkanı Mehmet Beşir Kılıç'ın tüzük gereği görevlerini bırakmaya hazırlandıkları öğrenildi. Mardin'de ilçe teşkilatlarında gidilecek değişikliklerin bununla da sınırlı kalmayacağı, görevlerine devam eden bazı ilçe başkanlarının da genel merkez tarafından değerlendirilmeye tabi tutuldukları, bu konudaki kararın AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'nca önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı edinilen bilgiler arasında.

Öte yandan; 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olmak için bazı ilçe başkanlarının genel merkezle görüşerek, aday olmak istediklerine yönelik taleplerini ilettikleri, taleplerin uygun bulunduğu taktirde bulundukları görevden istifa ederek, belediye başkan aday adayı olduklarını kamuoyuyla paylaşmaya hazırlandıkları gelen bilgiler arasında.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz