matesis
dedas

AK Parti'de temayül Yoklaması

AK Parti'de seçim hazırlıkları hız kazandı. AK Parti'de üç dönem kuralı nedeniyle görev süresi dolan Ömerli, Yeşilli ve Dargeçit ilçe başkanlarının yerine seçilecek ilçe başkanlıkları için temayül yoklamaları yapılıyor.
  • 02.09.2023 17:44
AK Parti'de temayül Yoklaması

Önümüzdeki yıl yapılacak 31 Mart seçimleri öncesi ilçelerde yenilenme çalışmaları başladı. AK Parti'deki üç dönem kuralına takılan ilçe başkanları ile belediye başkan adaylığına başvurmak üzere görevden affını isteyen ilçe başkanlarından boşalan ilçe başkanlıkları görevi için temayül yoklamaları yapılıyor.

Samsun Büyükşehir eski Belediye başkanı da olan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Takvimin işlemeye başladığını açıklamasıyla birlikte; AK Parti'deki hareketliliğin Mardin'e de yansıması da başladı.

Mardin'de 4 dönem ilçe başkanlığı görevinde bulunmuş olan Ömerli İlçe Başkanı Mehmet Zeki İpekşen, Yeşilli İlçe Başkanı Şahabettin Şafak, Dargeçit İlçe Başkanı Mehmet Beşir Kılıç'ın tüzük gereği üç dönem ilçe başkanlığı görevini tamamladığı için yerlerine gelecek ilçe başkanları için ilçe teşkilatlarında temayül yoklamaları süreci başladı.

AK parti Mardin İl Koordinatörü Orhan Karasayar ile Mardin İl Başkanı Vahap Alma'nın gözetiminde başlayan temayül yoklamalarında; Ömerli'de bugün gerçekleşen temayül yoklamasına ilçe başkanlığı için 7 başkan adayı temayül yoklamasında aday olurken, Dargeçit ilçesinde ise 8 aday ilçe başkanlığı için temayül yoklamasına ismini yazdırdı.

ARTUKLU'DA TEMAYÜK YAPILACAK!

Artuklu Belediye Başkan Adaylığı için resmi başvuruda bulunmak üzere görevden affını isteyen Artuklu İlçe Başkanı Serdal Bağış'tan boşalan ilçe başkanlığı görevine seçilecekler için Mardin Artuklu'da yarın (Pazar) günü temayül yoklaması yapılmasının planlandığı öğrenildi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'ndan edinilen bilgilere göre; Mardin'de ilçe tekilatlarındaki değişikliklerin devam edeceği, değerlendirmeye tabi tutulan bazı ilçe başkanlarıyla da değişime gidilebileceği kaydedildi.

Resim

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Erdal
02.09.2023 / 23:47

Mardin Artuklu ya Messi de gelse boş. İlçe başkanı belediye önündeki asfaltı düzelttiremedi. Ak parti Mardin'e hiçbir hizmet yapmadı. Sadece 3 caddesi olan şehirde belediyenin önü bile bozuk yollarla kaplı. Daha ne yazayım

Image
CEMAL KARATEPE
02.09.2023 / 20:05

Halkın ve mardin sevdalısı bence artuklu ilce başkanlığına ibrahim porduğan getirilmesi lazım artukluyu ondan başka kimse toparlayamaz

Image
CEMAL KARATEPE
02.09.2023 / 19:55

Mardin Artuklu ya en iyi başka İbrahim pordoğan yapsa yapsa o yapar bu artukluyu ondan başka kimse toparlayamaz bu memleketi en iyi tanıyan odur yenilikçi herdaim ileriyi düşünen adam gibi adam İbrahim pordoğan

Yorum Yaz