tatlidede

Ak Partili Kadınların davasında Dilipak'a rekor tazminat cezası! 'AKP'nin Papatyaları' davasında karar

Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, yazısındaki ifadelerin çarpıtılmasının ardından AK Parti Kadın Kolları ve KADEM tarafından açılan davada karar duruşması açıklandı. Alınan kararda Dilipak’a rekor manevi tazminat cezası kesildi.
  • 25.11.2021 11:30
Ak Partili Kadınların davasında Dilipak'a rekor tazminat cezası! 'AKP'nin Papatyaları' davasında karar

Geçtiğimiz yıl içinde Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, köşe yazısındaki bazı ifadelerin çarpıtılması sonucu AK Parti Kadın Kolları ve KADEM tarafından açılan davaya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Dilipak yaptığı açıklamalarda, "AKP'nin Papatyaları" yazısıyla ilgili açılan davanın iddianamesinin hazırlandığını belirterek iddianame metnini yayınlamıştı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Dilipak, 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığını duyuran Dilipak, Erdoğan'ın şiir okuduğu için yargılandığı davadan faydalanacağını belirtmişti.

Bugün Ankara 35. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen “AK Parti’nin Papatyaları” davası kararını açıkladı.

Mahkemede Davalı Vekillerinin; ‘Ceza davası ile bağlı kalınması yerleşik içtihatlar gereği gerekmektedir. Bu nedenle mahkemenin ara karardan dönmesini talep ediyoruz’ denilse de hakim tarafından ara karar açıklandı.

Açıklanan karar öncesi son savunmasını yapan Dilipak, yaptığı savunmasında;

“Ceza dosyasının bekletici mesele yapılmasını talep ediyorum çünkü bu yazıların yazılmasından önce istişare toplantılarında bulundum. Hatta İsrafil Kışla ve Yalçın Koçak, Erman Tuncer ve Sırrı Çağlar’ın da konuya ilişkin tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum. Çünkü bu kişiler ceza dosyasına dayanak soruşturma aşamasında tanıklıklarına başvurulmuştur. İlgili ceza dosyasındaki yargılamada matufiyet konusundaki tüm itirazlar değerlendirilecektir bu sebeple mahkemenizdeki yargılamada bu hususun tespiti şart olduğundan bekletici mesele yapılmalıdır” ifadeleri kullandı.

100 Bin lira manevi ceza

Savunmaların arından verilen süre içinde şahitlerin belirtilmediği için talepleri red eden hakim, kararını açıkladı.

Açıklanan kararda Abdurrahman Dilipak’a 100 bin liralık manevi tazminat cezası verildi.

Yorum Yaz