tatlidede

Akülü Tekerlekli Sandalye Raporu Nasıl Alınır?

  • 23.12.2022 08:00
Akülü Tekerlekli Sandalye Raporu Nasıl Alınır?

Akülü tekerlekli sandalye almaya bütçesi uygun olmayanlar SGK ödemeli akülü tekerlekli sandalye sahibi olabiliyor. Günümüzde halen bunu bilmeyen birçok engelli vatandaşımız var. Fiziksel olarak manuel tekerlekli sandalye kullanamayan ve akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olanlar, sağlık durumunu belirten akülü tekerlekli sandalye raporu alarak bütçelerini zorlamadan hayallerine kavuşabilir. Bunun için neler yapılmalı, akülü sandalye almak için nereye başvurmalı ve rapor almak için hangi belgeleri hazırlamalı işte tüm detaylar…

Akülü tekerlekli sandalye almak için nereye başvurulur?

Parmak hareketi ile kolay bir şekilde kullanılan ve engelli bireye hareket özgürlüğü sunan akülü tekerlekli sandalye, yürüme engelli vatandaşların eve tıkılıp kalmasını önleyen ve onlara doyasıya bir hareket özgürlüğü sunarak hayatın içinde olmasını sağlayan bir cihazdır. Kullanıcısının adeta eli ayağı olup, iç ve dış mekânlarda hareket edebilmenin keyfini yaşatır. Akülü sandalye almak için nereye başvurulması gerektiği hakkında bilgi sahibi olmayanlar için hemen söyleyelim. Maddi sıkıntınız yok ve kendi imkânlarınızla bir akülü tekerlekli sandalye alabilecek durumunda iseniz, kaliteli ürünleri ve güvenilir hizmetleri ile isim yapmış tedarikçilerle görüşmelisiniz. Maddi durumu iyi olmayanlar ise hemen ümitsizliğe kapılmasın. Zira engel durumunu belirten ve bir akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğu ibaresi bulunan raporu alarak SGK ödemeli akülü tekerlekli sandalye sahibi olabilir.

Rapor ile tekerlekli sandalye nasıl alınır?

Tekerlekli sandalye bağışı yapan kurumlara başvuranlar da dâhil olmak üzere, maddi imkânsızlıklar nedeni ile akülü tekerlekli sandalye alamayanlar engelli raporu alarak SGK ödemeli bir akülü tekerlekli sandalye sahibi olabilir. Rapor ile tekerlekli sandalye almak sanıldığı kadar zor değil hatta süreci takip edenler için çok kolaydır. İlk olarak yapılması gereken tam teşekküllü bir hastaneden akülü sandalye raporu almak ve rapora akülü sandalye kullanmak için uygundur ibaresini eklettirmektir. Bağış yapan kurumlara başvuranların sayısı maalesef oldukça fazla olup uzun süre sıra beklemek gerekiyor. Oysa bu raporu aldıktan sonra SGK’ya akülü tekerlekli sandalye için başvuru yapmak çok daha kısa sürede akülü sandalye sahibi olmayı mümkün kılıyor. Rapor yanında talep edilen birtakım evrakları da hazırladıktan sonra, engelli birey SGK iş yoğunluğuna göre değişen zaman aralığında akülü tekerlekli sandalye sahibi oluyor.

Akülü sandalye SGK ödemesi için gerekli belgeler

Akülü tekerlekli sandalye talebi için SGK’ya teslim edilmesi gereken belgeler şunlardır;

  • İletişim bilgileri ve akülü sandalye talebinin açıkça yazıldığı dilekçe
  • Akülü sandalye heyet raporu
  • 1 adet vesikalık fotoğraf
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Çalışanlar için gelir beyanı (Maaş bordrosu)
  • Çalışmayanlar için SGK hizmet dökümü
  • Engelli maaşı, işsizlik maaşı ve yeşil kart gibi gelir durumunu gösteren evrakların fotokopisi
  • İkametgâh belgesi
  • Vukuatlı nüfus kaydı örneği
  • E-devletten alınması gereken mal varlığını gösterir belge (18 yaşından küçük olanlar için ebeveynler başvuru yapmalı)
  • E-devletten alınması gereken araç tescil belgesi (Aracının olup olmadığını gösterir belge)
  • E-devletten alınabilecek olan adli sicil kaydı (18 yaşından küçük olanlar için ebeveynler başvuru yapmalı)

Raporu aldıktan sonra diğer istenen belgeler kısa sürede tamamlanabilir ve SGK ödemeli akülü sandalye için bulunulan ildeki SGK il müdürlüğüne başvuru yapılabilir.

Akülü sandalye SGK ödemesi

Akülü sandalye SGK ödemesi için engelli akülü araba raporu almak ve diğer istenen belgeleri hazırlamak gerekiyor demiştik. UBB kaydı olan bir tedarikçiden alınması gereken akülü tekerlekli sandalye ödemesi tedarikçi firmaya yapılmaktadır. SGK il müdürlüğüne başvuruda reçetenin kaşelettirilmesi de önemlidir.

Kaynak: https://goldmedikal.com

Editör: Aydın

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
07.11.2023 / 13:13

Kimsesi olmayan yaşlı engelli biri bu evrakları nasıl temin etsin? Bu evrakları temin etmenin başka yolu yokmu. Bu insanlar zaten engelli ve kendi işlerini yapamayacak durumda. Bunlar nasıl faydalana bilir.

Yorum Yaz