matesis
dedas

Algorand (ALGO) | Parafesor.net

Algorand (ALGO) hız, güvenlik ve merkezi bulunmayan blok zincir üçlüsünü çözmek için tasarlanmış olan merkezi bulunmayan bir ağdır.
  • 23.12.2022 13:36
Algorand (ALGO) | Parafesor.net

Bilgisayar bilimcisi ve MIT profesörü Silvio Mical tarafından yaklaşık olarak 2019 yılında başlatılan Algorand (ALGO) herkesin üzerine inşa edebileceği izinsiz ve açık kaynaklı bir borsa ağıdır. Algorand (ALGO), saniyede 1.000'den fazla işlem ve beş saniyeden daha kısa sürede işlem netliği anlamına gelen hızlı işlemlere ve anında doğruluğa güçlü bir şekilde odaklanan ödeme odaklı bir ağ olarak tasarlanmıştır.

Algorand (ALGO) doğrulayıcı olan bütün ödüllerini tüm yerel ALGO kripto para birimi sahiplerine dağıtır. Algorand (ALGO) güçlü üretim kapasitesi ve adil bir topluluğu teşvik etmesiyle oldukça yaygın olan hisse kullanımının yüksek performans gereksinimlerini ve çeşitli kullanım durumlarını karşılar. ALGO, Algorand'ın blok zincir kripto para birimi olarak bilinir. Algorand blok zinciri, herkesin katılabileceği açık, sınırsız bir ekonomi yaratmak için oluşturulmuştur. Algorand (ALGO) yeni nesil dijital varlık ekonomi platformudur ve bütün kripto varlık hizmetlerini aynı anda çalıştırır.

Algorand (ALGO) Avantajları Hangileridir?

Algorand (ALGO), işlevi gereği kripto para birimi olduğu için bu temel işlevini kağıt parayla ilgili hiçbir zorluğun olmadığı bir sistemde yerine getirir. Algorand ( ALGO) ile mal ve hizmetler ile hisse bir çevrimiçi mağaza veya bir perakende mağaza aracılığıyla tarafından alınır ve satılır. Buradaki önemli nokta ise Algorand kripto paranın (ALGO) bu işlemleri kredi kartı veya banka kartlarından çok daha hızlı işlemesidir.

Algorand (ALGO) kripto para geliştiricilerin yeni blok zinciri oluşturmak veya mevcut blok zincirleri Algorand ( ALGO) sistemine aktarmak için Algorand Standard Asset (ASA) protokolünü kullanmalarına da izin verir. Algorand (ALGO) kripto paranın blok zinciri ASA'dır ve Ethereum'dan çok daha yüksek performansa ve çok daha düşük işlem ücretlerine sahiptir. Ayrıca  merkez bankaları ödeme yapılmadan önce satıcının cüzdanına gönderilen merkez bankası dijital para birimini kabul etmek için borsa ağlarını keşfetmeye devam eder. Bu nedenle Algorand (ALGO) kripto para uygun bir seçenek haline gelmiştir.

 

Algorand (ALGO) Nereden Alınır?

Algorand (ALGO) kripto parayı kullanmak hem bireylerin hem de satıcıların bu tür ücretlerden tasarruf etmesine yardımcı olur  bu da bireylerin ceplerinde daha fazla para ve daha fazla satın alma gücü olduğu anlamına gelir. Algorand (ALGO) kripto para ile ayrıca banka havalesi, gerekli belge formatları, çeşitli banka işlemleri, para birimi veya nakit ile hızlı bir işlemle herkese anında para gönderilir. Günler süren para transferi yerine Algorand (ALGO) transferi 4 saniyeden daha kısa sürede tamamlanır ve Algorand (ALGO) anında alıcının cüzdanında kullanıma hazır hale gelir. Yapılan Algorand ( ALGO) transferleri ödeyenin ve alıcının kimlik doğrulamasını kolaylaştıran Algorand (ALGO) blok zincirinde saklanır. Ayrıca Algorand (ALGO) parayı yalnızca bir kişiye değil aynı anda birçok kişiye dağıtmak için yeni fırsatlar açar ve para birkaç kişiye 4 saniyeden daha kısa sürede dağıtılır.

 

Algorand (ALGO) gibi bir kripto para biriminin en büyük avantajı dijital olarak para birimini çok küçük   miktarlara bölmesinin yanı sıra küçük görevler için ödüller veya ödemeler gibi daha büyük miktarlarda nakit dağıtımı gerçekleştirir. Algorand (ALGO) aynı zamanda bilinen para birimlerinin kullanılması ile ilgili işlem maliyetleri ve ücretler nedeniyle mümkün olmayan ufak nakit ödemeler yapma olanağı sağlar. Ufak nakit ödemeler, insanlara para kazanmaları ve henüz ortaya çıkmamış olan hizmetler oluşturmaları için yeni imkânlar sağlar. Böyle durumda ise her kripto para biriminin bir diğerinden farklı olduğunu anlamak oldukça önemlidir.

 

Borsa, Hisse ve Kripto Para haberlerine “parafesor.net” üzerinden ulaşabilirsiniz.

  

    

 

 

  

    

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz