matesis
dedas

Alkol satışı yasaklandı mı? Türkiye'de alkol yasağı mı uygulanıyor? Son dakika alkol yasağı

Bugün sosyal medyada alkol yasakları konuşuluyor ve hükümetin alkol satış yasağı koyduğu ifade ediliyor. Peki Türkiye'de alkol satış yasağı var mı? Türkiye'de alkol yasağı mı uygulanacak? Alkol yasağı son dakika haberleri...
  • 27.04.2021 17:38
Alkol satışı yasaklandı mı? Türkiye'de alkol yasağı mı uygulanıyor? Son dakika alkol yasağı

İçişleri Bakanlığı'nın 81 İl Valiliğine gönderdiği genelgede alkol alım satımı ile ilgili herhangi bir özel yasak bulunmuyor. Ancak bugün sosyal medyada çıkan haberlere göre tam kapanma süreci zarfında hükümet görevlileri, alkol satışının yasaklandığına ilişkin bir karar almış gibi görünüyor. Peki nasıl?

Alkol satan tekel bayileri, tam kapanma süresi zarfında kapalı oldukları gerekçesiyle alkol satışı gerçekleştiremeyecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada tekel bayiilerinin açık olup olmayacağına ilişkin "İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok hem de soru işareti de söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Alkol satışı gerçekleştiren bazı marketlere de yasak kararı asılmıştı.

MARKETLERDEN ALKOL ALINAMIYOR MU?

Tekel bayiilerinin kapalı olması nedeniyle vatandaşlar marketlerden alkol satın alınıp alınamayacağını sorguluyor. Başta Migros olmak üzere pek çok market zinciri alkol dolu olan dolaplarına şerit çekmiş durumda ve satışına izin vermiyor. Konuya ilişkin sosyal medyada bazı fotoğraflar da paylaşıldı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER

Süleyman Soylu'nun açıklamalarının ardından sosyal medyada bazı vatandaşlar alınan karara tepki gösterdi. Gazeteci Mustafa Hoş, "Önce alkol yasağına karşı çık. Çünkü anayasal bir hakkın gasp ediliyor.. Yaşam tarzına müdahale ediliyor." dedi. 

Buna benzer atılan pek çok tweet'te hükümetin halkın yaşam tarzına müdahale ettiği ifade ediliyor. Ayrıca #alkolümedokunma etiketiyle bir kampanya başlatılmış durumda.

Hukukçular da konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak “Alkol yasağının yasal dayanağı ve kamu yararı ile bağlantısı yok” dedi.

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz