TRC3 Bölgesi olarak adlandırılan Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin illerini kapsayan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevini 4 yıla aşkın süredir sürdüren Mimar Yılmaz Altındağ, hafta sonu Mardin Life Yayın Grubu'na verdiği özel bir demeçte;
"Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar ki zaman içerisinde büyük bir özveri, onur ve azimle bölgenin en sıkıntılı olduğu dönemde bütün engellemelere, tehditlere ve ağır ithamlara rağmen her zaman yanımda olan, bana güç ve destek veren kıymetli aileme, DİKA Yönetim kurulu başkanı ve üyelerine mesai arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Paydaş kurumlar ve sivil toplum örgütlerle uyumlu geçen çalışma sürecinin ardından kurumda yeni bir çalışma ortamı ve heyecan oluşturma adına, hizmet alanı olan kurumun önünü açmak için bulunduğum görevimden affımı isteyerek ayrılma gereğinin çok daha hayırlı olacağına inanıyorum. " diyerek görevine veda etmişti.
Mardin'de başta olmak üzere TRC3 bölgesindeki illerde faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütü ve siyasetçiden Yılmaz Altındağ'ın görevine devam etmesi yönünde gelen açıklamalara bakanlık da kayıtsız kalmadı. Edinilen bilgilere göre, Altındağ'ın DİKA Genel Sekreterliği görevine devam edeceği yönünde.
Konuyla ilgili ulaştığımız Yılmaz Altındağ, "Ayrılma kararını alıp açıklamamızın ardından yüzlerce telefon aldım. Tanıdığım, tanımadığım çok insan aradı ve üzüntülerini ifade etti. Sosyal medya hesapları üzerinden görevime devam etmemi isteyenler, yayımladıkları açıklamalarla desteklerini esirgemeyen sivil toplum örgütlerimize, çok değerli büyüklerimize, Batman, Şırnak, Siirt ve Mardin'in kadirşinaz halkına çok teşekkür ediyorum. DİKA Genel Sekreterliği görevimize devam ediyoruz" demekle yetindi.
Yorumlar
0 yorum