matesis
dedas

Amirallerin Bildirisini Yayınlayan Zihni Çakır Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında?

Amirallerin bildirisini yayınlayan Zihni Çakır kimdir? Nerelidir? Zihni Çakır emekli amirallerin bildirisiyle ilgili ne söyledi?
  • 09.04.2021 11:08
Amirallerin Bildirisini Yayınlayan Zihni Çakır Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında?

Zihni Çakır kimdir?

Avaztürk'ün genel yayın yönetmeni olan Zihni Çakır 1969 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya geldi. 52 yaşındaki Çakır, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur.

Zihni Çakır uzun yıllar Vatansever Kuvvetler Güçbirliği'ne yakın Türkeli gazetesi'nde çalışmış, sonra bu görevinden ayrılmıştı.

Çakır'ın yayınladığı iki kitap bulunuyor. Bunlar Ergenekon operasyonlarının başlamasının ardından yazdığı, "Ergenekon'un Çöküşü", ve "Kod Adı Darbe" isimli kitaplardır.

Zihni Çakır emekli amirallerin bildirisiyle ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Çakır, bir televizyon programına yaptığı açıklamada emekli amirallerin yazdığı bildirinin herhangi bir yerde yayımlanmadan önce şu an kabinede görev alan bir AKP'li bakana gönderildiğini ifade etti. Çakır, adı geçen bakanın ismini vermekten çekindi.

Zihni Çakır'ın emekli amirallerin bildirisiyle ilgili ne söyledi?

"AvazTürk'ün bu metni yayınlamasının altında herhangi bir kurum yada kişiye kumpas amacı yoktu. Bildiri metninin bana geldiği saati savcılık ifademde de anlattım. 23.10'da bu metin bana geldi. 23.27'de AvazTürk'ün haber paneline yükledim. Pasife aldım çünkü net olarak teyit etmem gerekiyordu. Kaynaklarımla görüştüm. Teyidini aldım. 23.40'da yayınladım. son kaynağımla görüşmem bittikten sonra 23.50 sularında sosyal medyadan paylaştım.

Bildirinin altındaki tarihin 6 Nisan olduğunu söylendi. Semih komutan kendisine gönderilen metinde Yüce Türk Milletine ifadesi olmadığını söyledi. Bildiriyi okuduktan sonra imzalamaktan imtina eden 3 tane kaynağım var benim. Bunlardan birisine ulaşabildim ve görüştüğümde kendisine bildirinin 17.00 sularında geldiğini, bildirinin AvazTürk'te yayınlanan metinle birebir aynı olduğunu, hatta 17.00 sularında kendisine bildiri geldiğinde bu bildirinin gece yarısından sonra yayınlanacağını bizzat bana iletti."

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz