tatlidede

Anadolu'dan Derik'e 'Çam Sakısı Çoban Armağanı'

Derikli Öğretmenlerin `çam sakızı çoban armağanı` sloganı yurt genelinde karşılık buldu.
  • 26.12.2022 13:06
Anadolu'dan  Derik'e 'Çam Sakısı Çoban Armağanı'

 Derik ilçesinde 40 öğrencinin eğitim gördüğü köy okuluna, öğretmenlerin Yerli Malı Haftası dolayısıyla "çam sakızı çoban armağanı" sloganıyla yaptığı çağrı üzerine yurdun dört bir yanından yöresel lezzetler gönderildi.

Derik'e 45 kilometre uzaklıktaki Bayırköy Mahallesi'nde birleştirilmiş sınıflı Bayır İlkokulu'nda görev yapan müdür yetkili öğretmen Hakan Sönmez, sınıf öğretmeni Servet Bozan ve okul öncesi öğretmeni Rabia Seyyar, Yerli Malı Haftası dolayısıyla öğrencilerine ülkenin farklı yöresel lezzetlerini tanıtmak istedi.

Öğretmenlerin bu kapsamda "çam sakızı çoban armağanı" sloganı ile sosyal medyadan yaptığı çağrı, kısa sürede karşılık buldu.

Farklı illerdeki okullardan öğretmen ve öğrenciler ile duyarlı vatandaşlarca fındık, badem, çekirdek, kestane, zeytin, kayısı, gül lokumu, künefe, simit, cezerye, narenciye, kuru incir, kayısı ve cennet hurması gibi 100'e yakın yiyecek paketlenerek kargo ile köy okuluna gönderildi. Okula gönderilen meyveler arasında avokado ve kumkuat da yer aldı.

Özenle açılan paketlerden öğrencilerin ve vatandaşların yazdığı mektuplar da çıktı. Sınıfta sıraların üzerinde kurulan sofrada, aralarında coğrafi işaret tescilli ürünlerin de yer aldığı lezzetler temsil ettikleri ilin isimleriyle sergilendi.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz