Manisa'nın Salihli ilçesinde Anadolu'nun Piramitleri olarak adlandırılan Bintepeler Tümüsleri Mevkiinde 1. Derece arkeolojik sit alanı olan bölgede kaçak kazı yapan 6 kişi jandarma tarafından suçüstü yakalandı.

--reklam--

Salihli'nin Tekelioğlu Mahallesi'nde bulunan ve 1. derece arkeolojik sit alanı olan Bintepeler mevkiinde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine jandarma bölgeye operasyon düzenledi.

--reklam--

Operasyonda İ.A.(40), C.Ö.(62), A.Y.(47), M.T(45), Z.S.(51), İ.U.(63) isimli şahıslar 4 metre genişliğinde ve 20 metre derinlikte izinsiz kazı yaparken suç üstü yakalandı.

--reklam--

Operasyonda şüphelilerle birlikte beton delme, jeneratör, testere, çekiç, çapa, 50metre uzunluğunda ip ve halat, 40 metre uzunluğunda uzatma kablosu, Lidya dönemine ait 1 adet bakır sikke ele geçirildi.

--reklam--

Gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.