tatlidede

'Annemi son kez göreyim' derken yakayı ele verdi

9 ayrı suçtan aranıyordu, kaçmadan son bir kez annesini görmek isteyince yakayı ele verdi
  • 25.01.2023 22:04
'Annemi son kez göreyim' derken yakayı ele verdi

Dolandırıcılık suçlarından hakkında 8 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis kararı bulunan Mahir Acımış, Romanya'ya kaçış planı yaparken "Seni son kez göreyim" dediği annesini karşılamak için geldiği İstanbul Havalimanı'nda yakalandı.

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri, terminal içinde yaptığı denetimlerde havalimanına gelen bir kişiden şüphelendi. Polisin kimlik istemesi üzerine Mair Acımescu, iki adet sürücü belgesi ve Romanya pasaportu ibraz etti. Güvenlik güçleri, ibraz edilen belgelerin sahte olduğundan şüphelenmesi üzerine yolcuyu parmak izi kontrolüne götürdü.

BELGELERİ SAHTE ÇIKINCA GERÇEK ANLAŞILDI

Burada yolcunun Romanya vatandaşı Mair Acımescu olmadığı ve ibraz ettiği belgelerin sahte olduğu tespit edildi. Yapılan kontrollerin ardından şüphelinin Mahir Acımış olduğunu belirlendi.

Mahir Acımış'ın tefecilik, dolandırıcılık ve sahtecilik gibi 9 ayrı suçtan 8 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı.9 ayrı suçtan aranıyordu, kaçmadan son bir kez annesini görmek isteyince yakayı ele verdi

ANNESİNİ SON KEZ GÖRMEK İÇİN İSTANBUL'A ÇAĞIRMIŞ

Gözaltına alınan Mahir Acımış'ın, polise verdiği ifadede annesini karşılamak için İstanbul Havalimanı'na geldiğini söylediği öğrenildi. Acımış, üstünde bulunan sahte pasaport ve kimlikleri, hakkında bulunan kararı öğrendikten sonra Romanya'ya kaçmak için Türkiye'den temin ettiğini itiraf etti.

Kaçış için hazırlıklarını tamamladığını söyleyen Mahir Acımış, annesini son kez görmek için Adana'dan çağırdığını da söyledi. İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak Marmara Cezaevi'ne gönderildi

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz