matesis
dedas

Artuklu'da Lise tanıtım günleri şenlikle başladı

Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 3.sü düzenlenen “Geleneksel Lise Tanıtım Günleri” başladı.
  • 17.05.2023 16:21
Artuklu'da Lise tanıtım günleri şenlikle başladı

Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sürecinde olan 8. Sınıf öğrencilerinin bilinçli tercihler yaparak doğru liselere yerleşmelerini sağlamak amacıyla “Doğru Tercih, Doğru Lise” Lise Tanıtım Günleri’nin 3.sünü düzenledi. Büyük bir coşku ve heyecanla başlayan Lise Tanıtım Günleri’ne öğrencilerin ilgisi oldukça yoğundu.


Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’in başkanlığında açılışı yapılan etkinlikte, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir; liseye geçiş sürecinde olan öğrencilere, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercih yapmanın önemine vurgu yaparak; “ Doğru tercih edilmiş bir lise, iyi bir üniversite demektir. Tercihlerinizi puana göre değil, yeteneklerinize ve güçlü yönlerinize göre belirleyin” dedi.


Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan ise: “Lise, bir öğrencinin sadece dört yıl eğitim alacağı bir eğitim süreci değil, üniversite tercihlerini direkt olarak etkileyecek ve öğrencinin sonraki yaşamına şekil verecek bir seçim unsurudur.” diyerek öğrencilerin farkındalıklarının üst seviyede olmasının önemine değindi.
16-17 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ve iki gün boyunca öğrencilere, öğretmenlere ve velilere açık olan fuarda öğrenciler, liselerin yine öğrenciler tarafından tanıtıldığı stantları gezerek hem okullar hakkında bilgi aldı hem de kafalarına takılan pek çok soruya yanıt buldu.

ResimResimResim

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz