tatlidede

'Aşılıyım' videosunu kim hazırladı? Neden yayından kaldırıldı?

Aşılıyım videosu kim tarafından hazırlandı? Yayınlandıktan kısa bir süre sonra neden kaldırıldı? Sosyal medyada büyük tartışma konusu olan 'Aşılıyım' videosu ile ilgili son gelişmeler haberimizde...
  • 14.05.2021 13:07
'Aşılıyım' videosunu kim hazırladı? Neden yayından kaldırıldı?

‘Go Türkiye’ isimli seyahat rehberi platformunun yabancı turistler için hazırladığı tanıtım sosyal medyada büyük tepki topladı. Video, yayınladıktan 2 saat sonra gelen tepkiler üzerine silindi. Peki söz konusu I'm vaccinated (Aşılıyım) videosunu kim hazırladı?

Aşılıyım başlıklı video Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yolları isimli iki şirket tarafından hazırlandı. Türk Haya Yolları'nın reklam birimi, söz konusu videonun hazırlanması için uzun zamandır çalışma yürütüyordu.

Aşılıyım videosu ne anlatmaya çalışıyor?

2020 ve 2021 yılının ilk iki ayında, toplamda 14 aylık süre zarfında Türkiye'ye 17 milyon 18 bin 964 turist geldi. Sadece 2019 yılında bu rakam 43 milyona yakındı. Salgın nedeniyle Türkiye, turizm sektöründeki gelirlerinde büyük düşüş yaşadı.

Bu nedenle pek çok turizm işletmecisi, turistlerin Türkiye'ye seyahatini güvenilir bulması için yoğun bir kampanya çalışması yürütüyor. Türkiye'de halen süren tam kapanma kısıtlamalarının yaz aylarında Türkiye'ye gelecek turistlere yönelik alınmış bir karar olduğu düşünülmüştü. Bu nedenle vatandaşlar söz konusu kapanma kararına tepki göstermişti.

Tam kapanma kararının alınmasıyla Türkiye'de hükümet, vaka sayılarını düşürmeye ve mümkün olduğunca turistlere yaz mevsimi için güvenli bir ortam sağlamaya çalışıyor.

Söz konusu videonun da bu politikalar doğrultusunda yayınlandığı tahmin ediliyor. Videoda görülen Türk personellerin üzerinde yazan 'Aşılıyım' maskeleri, Türkiye'ye gelmesi beklenen potansiyel turistlere güven aşılamaya çalışıyor.

Ancak söz konusu video, turistlerin dikkatini çekmek bir yana, halkın büyük tepkisine yol açtı. Bu nedenle pek çok kişi sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u istifaya davet etti.

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz