Kendisi de kongre üyesi olan Başkan Ayanoğlu; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, ikinci kez Birleşmiş Milletler Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Başkanlığı'na (UCLG) seçildiği seçimlerde oy kullandı.

Dünya Belediyeler Birliği'nin Birleşmiş Milletler'de dünya belediyelerini temsil ettiğini belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Mardin Belediye Başkanı olarak Dünya Kongre Üyesi olup UCLG seçimlerinde oy kullanmak Mardin’in tanıtımı ve prestiji için çok büyük anlamlar taşıyor." dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin son meclis toplantısına katılan Mardin Belediye Başkanı
Mehmet Beşir Ayanoğu, Kadir Topbaş’ın yeniden Dünya Belediyeler Birliği başkanlığına aday olmasından dolayı Dünya Belediyeler Birliği üyeleri olarak Fas’a gitmeye karar verdiklerini belirtti.
Türkiye’nin Dünya platformun da ki konumu itibariyle Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığının çok önemli olduğunu belirten Başkan Ayanoğlu, toplantıya ayrı bir önem verdiğini söyledi.

Kadir Topbaş’a destek vermek için Fas'ta gittiklerini Belirten Başkan Ayanoğlu, “Yerel yönetimlerin zirvesi olarak bilinen Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığını Türkiye’ye yeniden getirmek, bizim milli görevimizdir. Bu tür görevler onurla gururla yerine getirilir. Bu görev yerine getirilirken de parti ayrımı kesinlikle gözetilmez. Böyle milli bir olay kesinlikle iç siyasete alet edilemez.Kadir Topbaş’ın yeniden Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığına seçilmesi bizleri son derece mutlu etmiştir. Türkiye’ye hayırlı olsun.”dedi.