TÜVTÜRK

Bakan Gürlek, Yunan mevkidaşı Floridis ile görüştü

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Yunanistan Adalet Bakanı Yorgos Floridis ile video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi.

  • 01.09.2026 23:21
Bakan Gürlek, Yunan mevkidaşı Floridis ile görüştü

Adalet Bakanı Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Floridis ile verimli bir görüşme gerçekleştirerek adalet alanındaki iş birliğini değerlendirdiklerini belirtti.

Bakan Gürlek, paylaşımında şunları kaydetti:

"Yunanistan Adalet Bakanı Sayın Yorgos Floridis ile video konferans yöntemiyle verimli bir görüşme gerçekleştirerek adalet alanındaki iş birliğimizi değerlendirdik.

Başta adli yardımlaşma olmak üzere, sınır aşan organize suçlarla mücadele ve suçluların iadesi konularını ele aldık.

Uluslararası bağlantıları ve farklı ülkelerde yapılanmaları bulunan suç örgütleriyle etkin mücadelede, ülkelerimiz arasında güçlü ve kesintisiz bir adli iş birliğinin önemini vurguladık.

Suçluların nereye kaçarlarsa kaçsınlar adalet önüne çıkarılması konusunda kararlı olduğumuzu ifade ettik. Yunanistan'da bulunan çeşitli suç örgütü elebaşlarının ülkemize iadesini talep ettik.

Bakanlıklarımız arasındaki diyaloğu karşılıklı güven temelinde sürdürecek, adli iş birliğimizi somut ve kalıcı adımlarla daha ileriye taşıyacağız." 

İLKHA

Yorum Yaz