tatlidede

Balıksız geçen bir sezonun ardından denizlerde av yasağı başladı

1 Eylül 2023'te başlayan ve bugün sona erecek olan balık av sezonunu değerlendiren balıkçılar, havaların sıcak geçmesi nedeniyle bereketli bir av sezonu geçiremediklerini belirtti.
  • 15.04.2024 14:36
Balıksız geçen bir sezonun ardından denizlerde av yasağı başladı

1 Eylül 2023'te başlayan 2023-2024 balıkçılık av sezonu bugün sona eriyor. Denizlerdeki av yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsayacak. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar, yasaktan muaf olacak.

Bursalı balıkçılar 2023-2024 balıkçılık av sezonunun başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçmediğini belirtti.

1 Eylül 2023 tarihinde başlayan sezonu muhabirine değerlendiren Tuzpazarı balıkçı esnafı, kış mevsiminde havaların sıcak olması nedeniyle bu yıl balıktan memnun olmadıklarını söyledi.

"Havalar bu yıl soğuk olmadığı için balıkçılık olmadı"

Havalar sıcak olduğu için bu yıl balık açısından iyi bir sezon geçirmediklerini kaydeden balıkçı esnafı Ramazan Deniz, "Deniz sıcak olunca balık aşağıda kalıyor. Eğer havalar bu yıl soğuk gitseydi balıklar yukarıya vuracaktı. Bu sene çinekop çok bekliyorduk. Çinekop beklendiği gibi fazla olmadı. Çok aşırı derecede çinekop ağlara gelmedi. Vatandaşlar bu sene balık yiyemedi. Hamsi de bu yıl pek fazla yoktu. Balıkçılar olarak bu sene güzel balık getiremediğimiz için vatandaşlar da güzel balık yiyemedi. Sezon sonu geldi artık av yasağı başlıyor. Küçük kayıkçılar 25 metreden hariç 13-14 metreden küçük balık tutabiliyor. Ama 25 metreden yukarıya kayıklara av yasağı var." diye belirtti.

"Balıkçılar olarak bu yıl balıktan memnun değiliz"

Yaz mevsiminde genellikle Yunanistan'dan hamsi geldiğini aktaran Deniz, "Az da olsa kıyılardan balık geliyor. İnşallah önümüzdeki sezon çinekop, palamut ve nilüfer bekliyoruz. Bu yıl palamut da olmadı. Vatandaşlar palamut yiyemedi. Palamut her yıl olmuyor. Küçük hamsiler palamut yedi mi, iki yıl palamut olur iki yıl da palamut gelmez. Balıkçılar ve vatandaşlar olarak bu yıl balıktan memnun değiliz. Temennimiz inşallah gelecek sezonda daha çok balık çıkar." dedi.

"Balık olmayınca balıkçıların yüzü gülmüyor"

Deniz, "Sıcak yaz mevsiminde genellikle hamsi, istavrit ve sardalye balığı olmak üzere küçük balıklar oluyor. Az da olsa çinekop gelebiliyor. Yaz balıkçılığı kış balıkçılığı gibi olmaz. Kış mevsiminde büyük kayıkçılar çıktığı için balık bol oluyor. Yaz mevsiminde de küçük kayıkçılar çıktığı balıkçılık olmuyor. İnşallah vatandaş önümüzdeki sezon çinekop ve palamut çok olursa bizim de vatandaşın da yüzü güler. Balık olmayınca balıkçıların yüzü gülmüyor." diye konuştu.

İLKHA

Yorum Yaz