Basın İlan Kurumu Mardin’de Toplanıyor
Basın İlan Kurumu 2014 yılı ikinci dönem toplantısını 12-13 Haziran 2014 tarihleri arasında Mardin’de düzenleyecek.
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Kadir Üründü, Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş ve Yayın Editörü Velit Aok BİK Şube Müdürü Özden Konur’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Mardin’deki yerel gazeteler hakkında yazı işleri Müdürümüz Kadir Üründü’den bilgi alan Konur, Mardin’in Büyükşehir olmasıyla birlikte yeni bir dönemin başladığına işaret etti.
Kurum'un çalışma sistemi ve işleyişi konusunda bilgiler veren Konur, “Mardin, Türkiye'nin en hızlı kalkınan illerden biri. Basın olarak bizim de bu hıza ayak uydurmamız lazım. Büyükşehirle birlikte BİK olarak valiliği aracılığı ile verilen ilanları devir aldık. Yetki sınırlarımızı da genişleterek artık bütün ilçeler de şubemizle çalışacak. Bu yeni dönem hem gazeteler hem de kamu kurumlarına büyük kolaylıklar sağlayacak. Kurum olarak hiçbir gazetemizi ayırt etmeden yardımcı olmaya çalışacağız; gazetelerimiz hem baskı hem de habercilik kalitesi açısından daha kaliteli bir yayımcılık ortaya koyabilirse, Mardin basını açısından daha parlak bir dönem başlayacaktır. Mardin’de beklediğimizden daha iyi bir basınla karşılaştık. Önümüzde bir yıllık bir geçiş sürecimiz olacak. Bu geçiş sürecimizde arkadaşlarla bir araya gelip eğitim programları yapacağız. Bu eğitim programlarıyla gazeteciliğin kalite çıtasını daha da üst seviyeye çıkarmaya çalışacağız. Görevimizi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içinde olacağız.”dedi.
Konur, BİK’in önümüzdeki günlerde Mardin’de toplanacağı bilgisini vererek Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın yanı sıra Türkiye genelindeki Basın İlan Kurumlarının şube müdürlerinin Mardin’de 2 gün sürecek bir toplantı düzenleyeceğini açıkladı.
Erdoba Elegance Otelde düzenlenecek toplantıda Türkiye Genelinde BİK Şubesi yeni açılan illerin durumu ile yerel gazetelerin ilan durumları masaya yatırılacak.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum