Başkan Ayanoğlu, Türkiye'nin En Başarılı Yedinci Belediye Başkanı
Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından “Yerel Yönetimler Performans Araştırmaları” kapsamında yapılan çalışmanın Şubat ayı raporu yayınlandı.
Türkiye genelinde il belediye başkanlarının performanslarını ölçmek için yapılan araştırmaya göre; Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, yüzde 48.5’lik oy oranıyla Türkiye’nin en başarılı yedinci il belediye başkanı oldu.
Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Şirketi, 6 yıldır 6 aylık periyotlar halinde gerçekleştirmekte olduğu “Yerel Yönetimler Performans Araştırması” ŞUBAT 2013 raporunu yayınladı.
16 büyükşehir ve ilçeleri, ayrıca 15 il belediyesi olmak üzere toplam 31 ilde başkanların çalışma performansı değerlendirildi.
Yerel seçimlere bir yıl kala gerçekleştirilen araştırmada Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan birinci sırada yer aldı.Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ise yüzde 48,5 oy oranıyla yedinci sırada yer aldı.
Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Şirketi tarafından yapılan Araştırma, kantitatif araştrma tekniklerinden “Yüz yüze görüşme yöntemi”kullanılarak uygulandı.31 ilde toplam 386 noktada gerçekleştirilen araştırmanın yüzde 25’i kır özelliği taşımakta olan ilçe ve köy merkezlerinde yapıldı.Saha çalışması 05 Ocak-25 Şubat 2013 tarihleri arasında tamamlandı.Çalışma farklı sosyo ekonomik ve sosyo demografik gruba mensup kişilerde,yaş,cinsiyet eğitim,mahalle/semt kotalarına göre tesadüf yöntemle seçilmiş deneklerle görüşme yapıldı.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
11 yorumMardin'dee ilk defa hizmet tartışılıyor.eskiden hizmet olmadığı için kimse belediyeyi konuşmazdı.Eskilerin yaptıkları ile şu an yapılanlar bakıldığında fark ortaya çıkıyor zaten.Belediye başkanı büyük bir cesaret göstererk mardinin altyapısını değiştirdi.demek ki halk herşeyi görüyor ki memnun olanların oranı yüksek.belediye başkanını tebrik ediyorum
TEBRİKLER SAYIN AYANOĞLU.ÇALIŞMALARINIZ ONUR VE GURUR VERİCİ YİNE TEBRİK EDER, BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM. ANKET SONUCU MARDİN İÇİN ONURDUR.
Vayy mardinlifenin okuyucuları arasında Başbakanın danışmanları da var.baksanıza başbakanın, belediye başkanını sildiğini biliyorlar.
Bu anketi yapanlar mardinin yollarından hiç geçmemişler galiba...
mardinlife bıkmadınızmı bu atamazisyon haberlerden kim yapıyor bu haberleri başbakanın sildiği bir adam nasıl oluyor hep anketlerde üst dereceleri var.Yahu işinizi güzel yapın
Helal olsun başkan, Mardin'e bu dönem kadar çok hizmet yapılmadı.Mardin köy gibiydi tam bir şehir gibi oldu.AkParti büyükşehir adayı olacağından şüphem yok
ya bu araştırmayı neye göre yapmışlar çok merak ediyorum. veya bu başarı ise neden ben ortada herhangi bir başarı görmüyorum. akp ye gönül vermiş biri olarak söylüyorum bunu ama akp ayanoğluyla mardin de epey bi oy kaybı yaşadı. bi yagmur yağdıgında mardinin halini görüyosunuz özellikle yenişehirin. aynı şekilde yukarı mardin de arabayı park edecek ne bir otopark nede arabayı bırakacak bi yer bence belediyecilik anlayışı bu degil.
gecenin bir saatinde GULESİM geldi... Yolları kim yaptırdı valilik.... kitapçıklara kim bastırdı babaaaaaam.....
Yani Mardinin bir caddesi var ondanda çukurdan geçilmiyor,hadi yenişehir yollarını saymıyorum,yıllardırda bu yolların hali böyle,bari insan bu yolların halinden utanırda böyle yalan yanlış anketlerle milleti kandırmaz,ama kusura bakmayın millet anketlere değil gördüklerine inanır..
Allah askina butun mardin aleyhinde <br>Cok ayip cok ayip.basbakan gitikten sonra sen akp bayraklarini bile yerden toplatmadin bir aydir arabalar basip gidiyor.ama basbakan gelmeye kalksin hemen temizlersin .sayin basbakan lutfen yine mardine gelin.bunlar yine firca istiyor herhalde
Eger turkiyenin yedincisi ise turkiyenin vay haline bir yolu bile yapamadilar yaziklar olsun umarim halk gercekten hizmet edecek adaylari secerde mardin susuz yolsuz geride de kalmasin