MESOB Başkanlığı için yapılan seçimlerde rakibi İsa Tunç’a 11 oy fark atan Nasır Öztap, seçim sürecinin tamamlanmasının ardından mazbatasını İl Seçim Kurulu Müdürü Burhan Toy’dan teslim aldı.
Mazbatasını alarak görevine resmen başlayan Öztap, yeni dönemde Mardin’deki esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözümü, taleplerinin ilgili kurumlara iletilmesi ve esnafın daha güçlü şekilde temsil edilmesi için çalışacaklarını belirtti.
Mazbata töreninin ardından açıklamalarda bulunan MESOB Başkanı Nasır Öztap, görevin kendileri açısından bir makamdan ziyade hizmet sorumluluğu taşıdığını ifade etti.
İşte Başkan Öztap'ın ilk sözleri:
Öztap, “Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği mazbatamızı aldık. Esnaf için hayırlı olsun. Bizim amacımız koltuk değil, para değil, maaş değil. Bizim amacımız esnafa hizmet etmektir. Hizmet etmeye geldik.” dedi.
https://www.facebook.com/share/v/1FDfz7Q6wS/
Seçimi 11 oy farkla kazandı
27 Eylül’de gerçekleştirilen MESOB Başkanlığı seçimlerinde Nasır Öztap ile İsa Tunç yarıştı. Sandıktan 84 oyla birinci çıkan Öztap, rakibine 11 oy fark atarak Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin yeni başkanı oldu.
Seçimin ardından başlayan resmi süreç de mazbatanın teslim edilmesiyle tamamlandı. İl Seçim Kurulu Müdürü Burhan Toy’dan mazbatasını alan Öztap, böylece MESOB Başkanlığı görevine resmen başlamış oldu.
Yeni dönemde esnafın karşı karşıya kaldığı ekonomik ve sektörel sorunlara çözüm üretilmesi, meslek odaları arasındaki koordinasyonun artırılması ve esnafın kamu kurumlarıyla ilişkilerinin güçlendirilmesi yönünde çalışmalar yapılması bekleniyor.
Başkan Öztap da seçim sürecinde kendisine destek veren oda başkanları ve delegelere teşekkür ederek, MESOB çatısı altında ayrım yapmadan bütün esnaf ve sanatkarlara hizmet edeceklerini vurguladı.



Yorumlar
0 yorum