TÜVTÜRK

Başkan Şahin Talimat Verdi, Durak Sorunu Çözüldü

Midyat’ta vatandaşların günlük ulaşımını kolaylaştıracak önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Cevatpaşa Camii yanında bulunan toplu taşıma durağının önünde yaşanan araç parkı sorunu, Midyat Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle çözüme kavuşturuldu.

  • 21.08.2026 12:01
Başkan Şahin Talimat Verdi, Durak Sorunu Çözüldü

Özellikle toplu taşıma araçlarının durağa yanaşmasını ve vatandaşların güvenli şekilde inip binmesini zorlaştıran park sorunuyla ilgili Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in talimatıyla çalışma başlatıldı.

Başkan Şahin’in talimatı doğrultusunda Zabıta Müdürü Şehmus Gümüş ve trafik ekipleri bölgede inceleme yaparak gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdi.

Durak önü yeniden düzenlendi

Yapılan çalışma kapsamında toplu taşıma durağının önüne araç park edilmesini önlemek amacıyla yol üzerine park yasağını belirten çizgiler boyandı. Böylece toplu taşıma araçlarının durağa rahat bir şekilde yanaşabilmesi ve yolcuların güvenli şekilde araçlara binip inebilmesi için gerekli alan oluşturuldu.

Düzenlemeyle birlikte bölgede trafik akışının daha sağlıklı hale getirilmesi ve özellikle yoğun saatlerde yaşanan ulaşım sıkıntısının azaltılması hedefleniyor.

Başkan Şahin’den vatandaş odaklı çalışma mesajı

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in, kent genelinde vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıran sorunların hızlı şekilde çözüme kavuşturulmasına önem verdiği belirtildi.

Başkan Şahin’in talimatıyla gerçekleştirilen çalışmada, vatandaşların talepleri ve toplu taşıma kullanıcılarının yaşadığı sıkıntılar dikkate alınarak hareket edildi.

Şahin’in yaklaşımı doğrultusunda belediye ekiplerinin sahada vatandaşların karşılaştığı sorunları tespit ederek çözüm üretmeye devam edeceği ifade edildi.

“Toplu taşıma durakları vatandaşın kullanımına açık olmalı”

Toplu taşıma duraklarının önünün araçlardan arındırılmasının, ulaşım güvenliği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekilirken, sürücülerden de trafik kurallarına ve yapılan yol işaretlemelerine uymaları istendi.

Durağın önüne park edilen araçların yalnızca toplu taşıma hizmetini aksatmadığı, aynı zamanda yolcuların güvenliğini de tehlikeye atabildiği vurgulandı.

Bu nedenle yapılan düzenlemeyle birlikte bölgedeki denetimlerin artırılması ve durağın önüne araç park edilmesine izin verilmemesi planlanıyor.

Denetimler artırılacak

Zabıta ve trafik ekiplerinin bölgede düzenli kontroller gerçekleştireceği, park yasağına uymayan sürücüler hakkında gerekli işlemlerin uygulanacağı belirtildi.

Belediye ekiplerinin, benzer sorunların yaşandığı diğer toplu taşıma duraklarında da gerekli incelemeleri yaparak ihtiyaç duyulan düzenlemeleri gerçekleştirmesi bekleniyor.

Cevatpaşa Camii yanındaki durak önünde yapılan çalışma, vatandaşların taleplerine hızlı şekilde karşılık verilmesi açısından da memnuniyet oluşturdu.

Vatandaşlar, sorunun çözümü için talimat veren Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’e, Zabıta Müdürü Şehmus Gümüş’e ve bölgede çalışma yapan ekiplere teşekkür etti.

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz