matesis
dedas

Belediye eş başkanından gazeteciye tehdit İDDİASI

Mazıdağı Belediyesi Eşbaşkanı Kudret Uçuk, Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde gazeteciyi makamına çağırıp tehdit ettiği iddia edildi.
  • 06.05.2024 09:47
Belediye eş başkanından gazeteciye tehdit İDDİASI

Olay, dün yaşandı. 2 gün önce Mazıdağı Haber Yöneticisi Serhat Abi, sosyal medya platformu X’te Deniz Amed adlı kullanıcının Mazıdağı Belediyesi yönetimi ve Belediye Eşbaşkanı Kudret Uçuk hakkında ortaya attığı birtakım iddiaları haberleştirdi.

Serhat Abi’nin aktarımına göre, ertesi gün 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde sabah saatlerinde telefonla aranarak Belediye'de makam odasına çağrıldı. Aynı gün saat 15.00 sıralarında Belediye binasında makam odasına giden Gazeteci Abi, Başkanın makam odasında buluna Belediye Meclis Üyesi ve Belediye basın birimindeki çalışanın yanında, "Bu yaptığınız gazetecilik değil, sosyal medyada yaptığın paylaşımlarda yorum bölümünü kapatarak, Deniz Amed’in yaptığı paylaşımları yalanlayacak şekilde bir haberi kendi sayfanda hazırlayıp paylaşacaksın.” diyerek Gazeteci Abi'den kendisi hakkındaki iddiaları yalanlamasını istedi.

Gazeteci Abi de böyle bir durumun gazetecilik etiğine ters olduğunu, şayet eşbaşkan Uçuk kendi hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili bir basın açıklamasında bulunacaksa onu da paylaşacağını belirtse de Eşbaşkan Uçuk, bunu kabul etmedi. Daha sonra ise Eşbaşkan Uçuk'un Abi'yi , " İstesem seni burada barındırmam" şeklinde üstü kapalı tehdit ettiği öğrenildi.

Öte yandan Eşbaşkan Kudret Uçuk, Mazıdağı Haber sayfasını sosyal medya hesabından engellediği öğrenildi.

İŞTE BAŞKAN UÇUK HAKKINDA ÇIKAN O HABER

Mazıdağı Belediyesi Eşbaşkanı istifa mı ediyor?

Gazeteci Deniz Amed, Mazıdağı Belediyesi yönetimi hakkında sosyal medya platformu X'te çarpıcı ifadelerde bulundu.

"Mazıdağı Belediyesi ikinci Birecik Belediyesi mi olacak "

Mazıdağı Belediyesi'nin âkıbetini Birecik Belediyesi'ne benzeten Amed, “Susmak daha kötüdür; suskunlukla geçiştirilmiş tüm hakikatler zehirlenir.” Mazıdağı Belediyesi ikinci Birecik Belediyesi mi olacak ya da Nalan Özaydın vakası aynı koltukta yeniden mi yaşanacak? Artık Yeter diyoruz! 1 ay geçmeden Eşbaşkanın kendini şirket müdürlüğüne getirmesi, ihale mevzuları, partiyi tanımayan pratikleri ve dahası."dedi.

Mazıdağı Belediyesi Eşbaşkanının yok sayıldığını iddia eden Amed, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mazıdağı encümenleri ve yok sayılan eşbaşkan istifa etmeden önce Partimizi sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Aksi takdirde halkımızın menfaatlerine ters düşen her şeyi tek tek sıralayacağız."

Yorum Yaz