matesis
dedas

Benide Fişle nedir? benidefisle.com giriş #Benidefişle kampanyası

Kabe’ye saygısızlığa tepki gösteren Boğaziçili öğrenciler üniversite içerisindeki bir kesim öğrenci tarafından fişlenmişti. Kabe’yi savunduğu için fişlenen öğrenciler için benidefisle.com adında bir internet sitesi kuruldu. Sitenin en alt kısmında ise “Sen de fişlen” butonu tıklandığında fişlenme gerçekleşiyor. Sosyal medyadan da #benidefisle etiketi açılarak destek mesajları atılıyor. BAYKAR Genel Müdürü Selçuk Bayraktar’dan Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur’a kadar birçok kişi kendini fişletti. İşte detaylar:
  • 06.02.2021 13:07
Benide Fişle nedir? benidefisle.com giriş #Benidefişle kampanyası

Boğaziçi Üniversitesi'nde LGBT renklerinin iliştirildiği, Kabe'nin yerine Şahmeran'ın eklendiği Kabe fotoğrafının yere serilmesi saygısızlığına sosyal medyadan birçok tepki gelmişti. Kabe fotoğrafının sanat adı altında saygısızlığa tabi tutulmasına tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de sosyal medyadan tepkilerini göstermişti.

KABE'Yİ SAVUNDUKLARI İÇİN FİŞLENMİŞLERDİ

Kabe'nin fotoğrafının yere serilmesine tepki gösteren Boğaziçili öğrencilerin üniversiteden bir kesim öğrenci tarafından fişlendiği ortaya çıkmıştı. Fişlemenin ise öğrencilerin sosyal medyadaki Kabe'yi savunan mesajları üzerinden ve üniversitenin Facebook grubundan yapıldığı anlaşılmıştı. Hatta kimi fişlenen öğrenciler Facebook grubundan ve ders notları gruplarından çıkartılmıştı.

"BENİ DE FİŞLE" NEDİR?

Kabe'yi savunduğu için fişlenen öğrenciler için benidefisle.com adında bir internet sitesi kuruldu. Site tıklandığında ilk olarak "Boğaziçi Üniversitesi'nde 28 Ocak 2021'de Kabe'nin aşağılandığı bir resim Güney Kampüste sergilendi. Bu hakarete tepki gösteren öğrenci ve akademisyenlerden en az 46'sı fişlendi ve çeşitli şekillerde tehdit edildi" ifadeleri yer alıyor. Sitenin en alt kısmında ise "Sen de fişlen" butonu bulunuyor. Burayı tıklayanlar Kabe'yi savunmak ve fişlemelere tepki göstermek için kendi kendisini fişletebiliyor. Sosyal medyada da #benidefisle etiketi altında destek mesajları atılmaya başladı. Beni de fişle diyenlerin sayısı şu an için 4665 kişiye çıktı.

Yorumlar

Image
Zeynep
07.02.2021 / 23:59

inşallah gerçekten fişleniliriz ben Allah yolunda ölmeye hazırım

Image
Hüseyin Yoldaş
07.02.2021 / 13:10

Benide fişle Kutsal değerlerimize yapılan bu eylemi kınıyorum

Image
Ömer Faruk kırmızı
06.02.2021 / 23:54

Dini değerleriyle alay edemezsiniz

Image
Cengiz Usanmaz
06.02.2021 / 23:51

Kıblemiz yapılan ahlaksız ve şerefsiz eylemi kınıyorum,benide fişleyin!

Image
Gönül Kardas
06.02.2021 / 20:11

Tek keine ile Ülkemizi ve evlat larımızı hiç kimseye hele size hiç yedirtmeyiz.

Yorum Yaz