matesis
dedas

Berdan Mardini: Mardin'e yaptığım fabrika vefa yatırımıdır!

Mardin'de kurduğu gül yağı ve gül suyu fabrikasıyla ticari yaşama merhaba diyen Mardinli Ünlü Sanatçı Berdan Mardini, çok yakında kendi markasıyla bay - bayan kozmetik ürünlerinin piyasaya çıkacağını söyledi.
  • 04.10.2022 09:00
Berdan Mardini: Mardin'e yaptığım fabrika vefa yatırımıdır!

Niştantaşı'nda gazetecilerle sohbet eden Berdan Mardini, Artuklu ilçesine bağlı kırsal (Sürgücü - Şatıh) Yaylabaşı Mahallesi’nde 600 dönüm üzerine ekilen gül ve lavanta bahçelerinden toplatılan güllerin yine aynı mahallede kurmuş olduğu fabrikada işlenmeye başladığını kaydetti.

Fabrikada 50 işçiyle başlayan işleme faaliyetlerin dolaylı olarak bin 500 kişiye geçim kaynağı sağladığını kaydeden Mardini, yakın zamanda kendi markasına ait kozmetik ürünlerin hem kadınlar hem de erkekler için piyasaya çıkacağını söyledi.

Mardin'de kendi köyünde kendi hemşehrilerine istihdam katkısı ve memleketine karşı olan vefa borcunu ödemek için böyle bir ticari yatırıma girdiğini belirten Berdan Mardini, "Köyümüzde kurduğumuz fabrika bir vefa yatırımıdır. Buna karşın bir insan en iyi yaptığı işte ısrar etmelidir. Ticarette oldukça zorlanıyorum dersem yeridir."

"ŞARKI SÖYLEMEK DAHA KOLAY"

Şarkı söylemenin ticarete göre daha kolay olduğunu ifade eden şarkıcı, ilginç bir itirafta bulunup şöyle konuştu: "Bildiğin işi yapmak yani şarkı söylemek bence kolay, ticaret daha zor. Çünkü ticaret biraz yalancılık istiyor, biraz üç kağıtçılık istiyor, o da bana zor geliyor. Çok para kazanmak için çok yalan söylemen lazım ticarette. Zorlanıyorum zaten bir ortak bulsam hemen vereceğim devredip gideceğim. Biz zaten yatırımı memleket ve bölge için yaptık, o yüzden zarar olarak görmüyorum. Yakın zamanda kendi ürünlerimiz olan gülsuyu ve gülyağı ile birçok ürünle piyasaya çıkacağız"

"TÜRKÜCÜ ADLANDIRILMASINDAN HOŞLANMIYORUM"

Zayıfladığını ve artık saçını boyatmadığını söyleyen Berdan Mardini, yeni imajının meslektaşı Özcan Deniz'e benzetilmesi için "Artık saçımı boyatmıyorum kısalttım. Eleştirenler kendine baksın. 2003'den beri bu konu var yani normal insan birbirine benzeyebilir yani" diye konuşurken, 'türkücü' olarak adlandırılmaktan hoşlanmadığını şu sözlerle dile getirdi: "Türkücüler derken şöyle; zaten adlandırılmaktan hoşlanmıyorum. İşte 'türkücü, popçu falan' diye. Tarz olarak adlandırılmaktan da hoşlanmıyorum. Artık tarz diye bir şey de kalmadı ki herkes istediği şarkıyı söylüyor alt yapıyla. Birilerini kendime örnek almak gibi bir durum söz konusu değil. Ben hep kendime baktım. Ben nasılsam neysem öyle davrandım. Kamerayı görünce değişip numara yapmıyorum"

’MARDİN EKONOMİSİNE KATKI VERECEK’’TURİZM CENNETİNE ÇEVİRECEĞİZ’Şarkıcı Berdan Mardini, memleketi Mardin’e gül suyu fabrikası kurdu

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz