Beton Üreticilerine Uyarı
Mardin'deki hazır beton üreticileri ve mühendislerini TS EN 206 standardına uygun bir şekilde hazır beton üretmeleri konusunda uyarıldı. Mardin Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde Hazır Beton Üreticileriyle Toplantı Yapıldı.

Güvenli yapılar için kaliteli betonun kullanılması ön şartı olduğunun unutulmaması gerektiğine işaret eden Şimşek, ‘‘7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu ve ilgili yönetmelikler ve genelgeler doğrultusunda denetimler artarak devam edecektir. Betonun üretilmesi, nakliyesi ve dökümü aşamalarında beton üreticilerinin gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyorum. Beton mikserlerinin trafik güvenliğini ve çevresel faktörleri göz ardı etmemesi gerekmektedir. Standartlara uygun olmayan beton üretildiği takdirde her türlü idari yaptırım cezası uygulanacaktır. Hazır beton üreticilerinin betonu naklederken trans mikserden beton dökülmesini ve trans mikserin çevreyi kirletmesini engellemesi için bir dizi çalışmalar başlattık. İl Müdürlüğümüz, geçmiş yıllarda olduğu gibi sorumluluklarını yerine getirmeyen hazır beton üreticileri hakkında idari ve adli yaptırım mekanizmasını çalıştırmaya devam edecektir. Çünkü sürdürülebilir bir çevreden, kaliteli ve güvenli ürünlerden, can ve mal güvenliğinden kesinlikle taviz verilemez’’dedi.
Beton üreticileriyle yapılan toplantı karşılıklı görüş alış-verişinden sonra tamamlandı.
Editör: Mehmet Nezir Güneş
Feridun Aşar
13.12.2022 / 21:51Başka önemli bir konuda mikserler yolara beton döküyor asfallt berbat bir durumda neden arkaları açık gezerler.