tatlidede

Beyaz-Su İçme Suyu Şebekesi Patladı

Midyat ilçesine bağlı Beyazsu köyünden Mardin merkez ve Kızıltepe ilçesine giden içme suyu şebekesi, Nusaybin ilçesine bağlı Çağlar köyü mevkisinde patladı.
  • 05.03.2011 18:41
Beyaz-Su İçme Suyu Şebekesi Patladı

Midyat ilçesine bağlı Beyazsu köyünden Mardin Merkez ve Kızıltepe ilçesine giden içme suyu şebekesi, Nusaybin’e bağlı Çağlar Köyü mevkiinde patladı. Patlama nedeniyle ekili tarlalarda büyük çapta hasar meydana gelirken Midyat- - Nusaybin Karayolunun bir kısmı çöktü.

Beyazsu köyünden gelen içme suyu şebekesi, Nusaybin’e bağlı Çağlar ve Çatalözü köyü mevkiinde büyük bir şiddetle patladı. Patlama sırasında Midyat – Nusaybin Karayolunda hareket halinde bulunan araçlar, taşan su nedeniyle büyük tehlike atladı. Patlama sırasında yeraltından çıkan taşlar nedeniyle bazı araçların camları kırıldı.

Vatandaşların DSİ görevlilerine haber vermesiyle merkez vanaları kapatılırken yaklaşık 5 metre yükselen su büyük korkuya sebep oldu. 1 saatlik bekleyişin sonunda borulardaki su tamamen boşaldı ve yükselen suyun seviyesi düştü. 1 saat kapalı kalan Midyat – Nusaybin karayolu, Nusaybin’e bağlı itfaiyenin çabalarıyla trafiğe açıldı.

— VATANDAŞLAR BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİSu hattının patlaması sonrası vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Mardin ve Kızıltepe’ye giden içme suyu şebekesinde sürekli patlaklar yaşandığını ve bunun çevreye büyük zarar verdiğini bildiren ekili tarla sahibi Cafer Yılmaz, zarar gören tarlanın iki yıl boyunca hiçbir işe yaramayacağını söyledi. Yılmaz; “tarlamızda boru hattının patladığını telefonla öğrendik. Gelip baktığımızda tarlanın ziyan olduğunu gördük. İki üç aydır yaptığımız bütün çalışma su altında kalarak ziyan oldu” dedi.

Çağlar köyünde yaşayan vatandaşlar da su patlağı nedeniyle büyük tepki gösterdi. Çağlar köyünde oturan Ekrem Dursun; “ben evde çalışıyordum. Çocuklar suyun patladığını söyledi. Ben de yetkililere haber verdim. Bu patlak köyün yakınlarında bir evin yakınında patlasaydı zarar çok daha fazla olurdu. Yetkililer buna bir çare bulsun. Allah korusun burada bir araba takla atıp kaza yapsaydı hesabını kim verecekti” şeklinde konuştu. / Nusaybinim.com

ARİF ALTUNKAYNAK

Yorum Yaz