matesis
dedas

Bilali Şenliklerinin yapıldığı alana çevre düzenlemesi

Artuklu İlçesine bağlı Alımlı mahallesinde gerçekleştirilen Bilali Şenliklerinin düzenlendiği alanda çevre düzenlemesi devam ediyor.
  • 12.01.2022 13:51
Bilali Şenliklerinin yapıldığı alana çevre düzenlemesi

Artuklu Belediyesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle, Mardin Halkı Kültürünü Yaşatıyor Projesi kapsamında düzenlenen Bilali Şenlikleri'nin yapıldığı alanda çevre düzenleme çalışmaları belediyemiz ekiplerince devam ediyor.

Çalışmalar sonrası şenlik alanında, geleneksel çocuk oyun parkı, piknik masaları, kamelyalar ve şenlik alanın ağaçlandırılması yapılacak.

Proje kapsamında yapılacak şenlikler ile Mardin’in kaybolmaya yüz tutmuş somut ve somut olmayan kültürel mirasını tanıtmayı ve yaşatılmasını hedefliyoruz.

Mardin'in kendileri için büyük önem taşıdığını aktaran Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, proje kapsamında yapılacak şenlik ile Mardin'in tarihi ve kültürel mirasını yaşatmayı planladıklarını bildirdi.

Tutaşı, ''Bize emanet edilmiş bu kadim şehri ve kültürünü bizden sonra gelecek nesillere aktarmayı düşünüyoruz. Bir dünya kenti olan Mardin'imizin somut ve somut olmayan kültürel mirasını geleceğe taşımak istiyoruz. Herşey Mardin için. Çalışmalarımız devam ediyor şimdiden tüm Mardin halkını davet ediyorum.'' dedi.

Editör: Aydın

Yorum Yaz