tatlidede

Binalara QR Kodlu Çipler Geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi... Binalara çip takılması projesiyle Nisan ayı itibariyle inşaatlarda yeni bir dönem başlıyor. Artık her binanın çipli kimlik kartı olacak.
  • 01.04.2021 21:10
Binalara QR Kodlu Çipler Geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1,5 yılda alt yapısı tamamlanan Bina Kimlik Sistemi uygulaması nisan ayında devreye giriyor. Uygulama kapsamında ilk etapta yılsonuna kadar 100 bin binaya QR kodlu ve RFID çipli elektronik etiketlerin yer aldığı levhalar yerleştirilmeye başlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen Bina Kimlik Sistemi uygulamasında yapılarla ilgili merak edilen çok sayıda bilgi yer alacak ve bu bilgiler güncellenebilecek. Bina kimlik kartları üzerinden bina kat planlarından, kullanılan malzeme ve zemin bilgisine, yapının genel verilerinden binada ikamet eden vatandaş bilgilerine ihtiyaç duyulan tüm bilgilere erişi sunulacak.

Uygulamayla birlikte kaçak yapıların denetlenmesi ve kat planlarında değişiklik yapılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Ayrıca herhangi bir binayı kiralamak isteyen vatandaşların binanın depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz