Altyapısı tamamlanan Birinci Cadde’nin üstyapı çalışmaları da bitme aşamasına geldi.Kaldırımları genişletilen ve bazalt taşıyla döşenen caddenin yeni yüzü vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.
Birinci cadde, tek aracın geçeceği şekilde daraltılırken kaldırımlar alabildiğince genişletildi.Toplu taşıma araçlarının duracakları noktalara cep yapılarak trafik akışının kesintisiz olması hedefleniyor.Cadde parke yerine tarihi dokuya uygun bazalt taşıyla döşendi.Kaldırımlar da daha güzel görünüm sağlayan karo taşıyla döşendi.
Yorumlar
8 yorumSayın ali bey ; bizim sizinki gibi ekmeğimiz çörek ve ya pasta değil; herhalde siz yenişehirde oturan bir zatsınız. Üstelik siz olayı siyasallaştırıyorsunuz.Burda önemli olan HALKIN RAHATI İÇİN HİZMET İSE ki öyle olduğunu umuyorum başkan ve ya onun emrinde çalışanların hepsi bu halkın hizmetkarıdırlar... Koskoca başbakan bile halkının hizmetkarı olduğunu her fırsatta söylemektedir.Şimdi sayın ali bey bizim hizmetimiz için acemice işler yapanları da eleştirme hakkımız olmalı ve ya eleştiriyi kaldırmayı insanların öğrenmesi lazım.Şİmdi sayın ali bey aşağıda MARDİNLİ isim ile yazı yazan arkadaşın mahallesi 57/58/59 ve 60. sokaktaki kazı tam 13 aydır öyle duruyor.Yaşlılarımız ve hastalarımız caddeye inemiyor; onları geçtim biz sağlam insanlar dahi arada bir ayağımız kayıyor.İkincisi sayın ali bey; sizin evinizin önü 13 ay kazılı kalsa arada bir suyunuz kesilse, patlayan kanalizasyonlardan kokular gelse bu temmuz sıcağında ve bu mübarek ayda acaba siz 13 ay dayanabilirmiydiniz? Eğer hastanızı ve ya yaşlınızı 13 aydır nerdeyse taşıyarak ve binbir zorlukla hastaneye götürmek için adeta savaşıyorsanız ; hemde il merkezinde oluyorsa bu olay bunda bir gariplik olmalı...Biliyorum çok uzattım ama ; basiretsiz ve iş bilmeyen yönetici istemiyoruz be kardeşim....Yeter artık .... astığım astık kestiğim kestikle olmuyor bu işler; bizde sizin gibi hakka tapıyoruz...dini ve idolojiyi kullanarak bunları erteleyemessiniz; Bu yüce Mübarek günde bize bunları yaşatanları Yüce Allaha havale ediyorum....Allah onları bildiği gibi yapsın.... habere de gelince NE BİTMESİ KARDEŞİM bu yöneticilerle zor biter be Mardinlim zor biter....
1-Mardin dev değişimlere gebe bir şehir.Büyük ve zor işler yapılıyor.Yıllardır göz boyayan çalışmalar yerine gerçekten kalıcı ve çözüme yönelik çalışmalar yapılıyor.Tek kusur ise çalışmaların ağır ilerlemesidir.<br>2-Ama bu durum yapılan çalışmaları küçümsemeyi gerektirmez.İdeolojik körlükle yapılanları eleştirenleri zaten memnun etmek mümkün değil.En çok ta esnafı düşünerek esnafın işi kötüleşiyor diyen bu marksistlere gülüyorum.Kızıltepe'de Nusaybin'de ideolojik tavırların esnafı uğrattığı zarar ortada.Onun için burdaki esnaf soluğu Mardin'de alıyor<br>3-PKK'nın Marksistlerin hiçbir zaman himet diye bir derdi olmamış ve olmayacakta.<br>4-Marksist Leninist ve ateizm ideolojinizi Mardin sevgisi hizmet kılıfına bandırmanız inandırıcı gelmiyor.
Bu ramazanda millete bari doğruyu söyleyin insanlar evlerine aylardır giremiyor her yer toz toprak 1. cadde bitmiş yalana bak.
nede olsa erken bitmiş sizinki, ben burdan mardinde bulunan tüm idare amirleri başta sayın vali beye lütfen bir buçuk yıldır açılan ve hala kapatılayan ve yapılmayan yolumuzu görmenizi istiyorum adres olarak yeni yol üstü teker mahallesi çakır sokak 57,58,59 ve 60 sokaklar gelip bu evlerden biride de iftarını açsın ki bu yolları belki görür sayın mardin valisi,<br>nezir bey lütfen yayınlayın,,,,
RESİMDE GÖRÜLEN CADDENİN 'Ayn Beb ıl-Sor'(Cevizkıran)Çeşmesinin yaklaşık 25 metrelik bölümün çarşı başlangıcına kadar olan bölümü olup hiç de verilen bilgilendirmeye yakışmadığını ifade etmek zorundayım;aksi halkı yanlış bilgilendirmenin sorumlulukla bağdaşmayacağını hatırlatırım.<br><br>1.CADDE'de yapılan:<br><br>Eski hastanenin Üçyol'a kadar olan bölümünün altyapısı iki ayı aşkın sürede ama sadece Üçyol ağzına kadar yani Sabancı Müzesi'ne giden yol ağzına kadar kanalizasyon ve su boruları döşenip kapatılmasından ibaret.<br><br>'Birinci Cadde'nin Yeni Yüzü' diye lansedilen başlıkla halkımızın hayretler içinde bakıp 'Göz göre göre bildiğimiz cadde bitmiş olsaydı,caddenin tamamı trafiğe açılırdı.'demekteler.<br><br>Gerçekten düne kadar(27 Temmuz 2012)ÜÇYOL'DAN batıya doğru ta 'Mişkin Kapısı'na(D.Bakır Kapısı'na)kadar ki 1.Caddenin merkezi ve en uzun şeridine daha hiç kazma vurulmadığı gibi hiç bir araç çalışmamış doğrusu başlanmamış bile.<br><br>Haberin başlığına gelince 'Altyapısı tamamlanan 1.Cadde...'diye geçen cümleyle baştan sona kadar halkın yanlış bilgilendirilmesinden dolayı afedilmeyecek bir olumsuz davranış olup yanlı tutum sergilenmiştir.Kendi adıma haber kaynağının bu davranışından ötürü üzgünüm .<br><br>HODRİ MEYDAN!..deyip Üçyol'dan ta D.Bakır Kapı'ya birlikte yürüyüp 1.Cadde'nin rezaletini görmeye ve haber yapıp gerçekleri sunmaya gazete haberciliği adına doğruları söyleyip yazmaya ne dersiniz?<br><br>Sözü edilen 25 metrelik bölümün şose kaplı olduğu gözden kaçmamış,bu sorumsuzluğun örtülmesi de gerçekleşmemiş oluyor.<br><br>Sokakların neresi,hangi sokakta kaç metrenin bittiğini,başkanın 'bitti'dediği sokaklar da dahil başkan ve yalan yanlış haber üretenlerle birlikte yine bire-bir sokak gösterilerek gerçeği görmeye herkesi vicdan sahibi olmaya ve tamamını vergilerimizden yapıldığını bildiğimiz hizmetlerin işkenceye dönüşmemesi için ilgilileri 'Halkın hizmetkarı'olarak çalıp-çırpmadan göreve/aklı selime davet etmek her Mardin'linin görevi olmalıdır...Saygılarımla.
göz boyama başka bişey değil
fettah dönmez isimli yorumcu haklı, aynı soruyu ben de soruyorum.
her şey güzelde 20 günde bitecek diye haber yapılmıştı 67 gün oldu çalışma hala bitmedi bumu etik vatandaş hizmeti tüm mardinlilere soruyorum