matesis
dedas

Bodrum'da orman yangını!

Muğla'da Milas-Bodrum karayolu Havalimanı kavşağı kenarında orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangın geniş bir alana yayılırken, havadan ve karadan müdahale başladı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, canlı bağlandığı yayında, 'Şu an alevler evleri ve işletmeleri tehdit ediyor. Hava müdahalesi eksik, çok etkili olamıyor' dedi. Yangın nedeniyle bazı mahalleler tahliye edildi.
  • 14.07.2023 18:22
Bodrum'da orman yangını!

Milas- Bodrum Havalimanı kavşağında yol kenarında başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yol kenarındaki otların tutuşması ile başladığı öğrenilen orman yangınına çevre ilçelerden de takviye ekipler sevk edildi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiğini 

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

Bodrum'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Karadan ve havadan müdahalenin devam ettiği yanına havadan 7 helikopter ve 3 uçak, karadan 35 arazöz ve su tankeri, 4 dozer ve yaklaşık 200 orman yangın işçisi söndürme çalışmasına katılıyor. Yangına Milas ve Bodrum Belediyelerinin su tankerleri, yangın gönüllüleri, Jandarma ve Polis TOMA'ları ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçları ile de müdahale ediliyor.

Bodrum'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale ediliyor

YAŞLILAR TAHLİYE EDİLDİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı AA muhabirine, yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan mücadelenin devam ettiğini söyledi. Tavlı, Milas ilçesine bağlı Kemikler Mahallesi'ndeki yaşlı vatandaşların dumandan etkilenmemeleri için tedbir amaçlı tahliye edildiği bildirdi.

 

MÜDAHALE ARALLIKSIZ DEVAM EDİYOR

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamada "Milas-Bodrum Havalimanı kavşağında çıkan yangında tüm ekiplerimizle birlikte yer alıyoruz. Havadan ve karadan mücadele aralıksız devam ediyor. Tek temennimiz yangının büyümeden kontrol alınması yönündedir." dedi.

 

Bodrum'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Katıldığı bir canlı yayında ise Başkan Tokat, "Yangının yerleşim yerlerine yakın olduğunu ifade eden Başkan Tokat, "Yangın saat 15.00'a doğru başladı. Kesin elimizde bir şey yok ama muhtemelen camdan atılan bir sigara ya da camdan dolayı başladı. Şu an alevler evleri ve işletmeleri tehdit ediyor" dedi.

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz