tatlidede

Borsa tarihinde rekor kıran Qua Granite ne zaman halka arz olunacak? Qua Granite hisseleri kaç TL?

Türkiye’de yatırımcı sayısı açısından en yüksek katılımlı halka arz olan Qua Granite, borsada ne zaman işlem görmeye başlayacak? Qua Granite hisseleri ne kadar? Qua Granite kaç TL? Qua Granite hangi sektörlerde faaliyet gösteriyor?
  • 08.04.2021 15:16
Borsa tarihinde rekor kıran Qua Granite ne zaman halka arz olunacak? Qua Granite hisseleri kaç TL?

Qua Granite nedir?

Qua Granite Türkiye'nin Aydın iline bağlı Söke ilçesinde yer kaplama sektöründeki en yüksek katma değere sahip ürünleri üreten firmadır.

Firma, üretim faaliyetlerine Temmuz 2016’da Aydın Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan, 232.965 m² arazi içerisinde 70.000 m² kapalı alana sahip fabrika binasında başlamış, fabrika alanı yapılan ilaveler ile 79.630 m²’ye yükselmiştir.

Qua Granite şirket hisseleri ne kadar? Kaç TL?

Qua Granite şirket hisseleri, yarın düzenlenecek gong töreninin ardından son 3 yılda halka arz edilen şirketlerin en büyüğü olarak BİST Yıldız Pazar’da 16,46 TL fiyat ve "QUAGR" koduyla işlem görmeye başlayacak.

Halka arz fiyatının 16,46 TL olduğu halka arza, 139.132.288 adet karşılığı 2,3 milyar TL’lik talep geldi. Böylelikle Borsa’da Satış yöntemiyle yapılan halka arzlar içerisindeki en yüksek talep tutarına ulaşıldı.

Qua Granite'in ne kadar yatırımcısı var?

Qua Granite'in toplamda 846.353 yatırımcısı var. Bu rakamla şirket tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşırken, dağıtım yöntemi itibarıyla da özünde sermayenin tabana yayılması olan halka arz kavramının en iyi örneklerinden biri olarak BİST tarihine geçti.

Qua Granite borsada ne zaman işlem görecek?

Son açıklamalara göre Qua Granite yarın (9 Nisan 2021) borsada işlem görmeye başlayacak. Qua Granite’in halka arzı 5-6 Nisan’da Borsa’da Satış yöntemi ile gerçekleşmişti.

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz