matesis
dedas

Bu çalışmalar ne zaman bitecek?

Artuklu Yenişehir Mahallesi'nde MARSU Tarafından yapımı süren yeni içme suyu şebekesi hat kapasitesini arttıracak altyapı çalışmalarının uzun sürmesi ve geçen zamana rağmen gerekli ilerlemenin kaydedilememesi vatandaşı adeta çileden çıkardı
  • 28.08.2023 12:05
Bu çalışmalar ne zaman bitecek?

Yenişehir Mahallesinde MARSU tarafından yapımı devam eden Artuklu Su şebekesinin yenilenmesi çalışmaları devam ediyor.  Yakalaşık 25 gün önce başlayan ve çok ağır bir çalışma ile devam eden altyapı çalışması nedeniyle Yenişehir'de ulaşmda önemli ölçüde sorun yaşanmasına neden olan çalışmaya çevre sakinleri ve esnaflardan da tepki geliyor.

Çalışmaların çok ağır aksak ilerlediğini ifade eden çevre sakinlerinden Salih Demir, "Çalışmanın başlamasının üzerinden 25 gün geçti. Geride kalan süre içerisinde şebeke çalışmasında alınan mesafe 150 metreyi geçemedi. Çalışmanın yapıldığı alan yolun tam ortasından geçtiği için, çalışmanın yapıldığı güzergah araç ve yaya ulaşımını olumsuz etkiliyor, bu da yetmiyormuş gibi, çalışmanın tamamlandığı alanın üstü örtülmekle yetiniyor. Farklı şehirlerde böylesi çalışmalar, gece yapılıyor ve sabah kalkındığında da hiçbir şey fark edilemiyor. Bizde ise tam tersi. Gündüz de gece de evimizin penceresini tozdan açamaz hale geldik. Bu yaz sıcağında çalışmanın daha hızlı ve pratik bir şekilde ilerlemesini istiyoruz. Tamamlanan yerlerin de biran önce asfaltlanıp, eski haline gelmesini yetkililerden bekliyoruz." dedi.

BİR TEPKİ DE AK MERCAN ile DEDAŞ'A

Öte yandan Vatandaşlardan bir tepki de AK MERCAN ile DEDAŞ tarafından Şirketine geldi.

Mardin'in tarihi şehir, Yeniyol mevkisinde devam eden Doğal Gaz hattı döşeme çalışmaları ile Elekterik direklerinin yer altı hattını alınması çalışmalarıyla mahallenin bir şantiye görünümüne terk edildiğini kaydeden vatandaşlar, İlgili şirketlerin hat döşenen yeri gelişi güzel şekilde bıraktığı, söz konusu yoldan geçen araçların yolu kaplayan moloz ve toprağın oluşturduğu sıkıntılardan kaynaklı sık sık hasarlı kazalara  sebebiyet verdiği, çalışmaların biran önce tamamlanması gerektiğini ifade ederek tepkilerini dile getirdiler. 

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz